ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ : "Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν την καλλιέργεια ναρκωτικών στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένου του επικερδούς οπίου"

 Κάτι που θα τσούξει πολύ, μα πάρα πολύ, συγκεκριμένους κύκλους της... Δύσης..! Η οποία οδηγείται ποικιλοτρόπως και σταθερά στην κατάρρευση. Κι έχουμε τον καλπασμό του υπερ-πληθωρισμού στις ΗΠΑ, και ελέω "κυρώσεων" στην Ρωσία που έπληξαν τους ίδιους τους πολίτες σε Ευρωπαϊκή 'Ενωση και Η.Π.Α. (βλέπε κι εδώ: Τα αποτελέσματα του πολέμου στην Ουκρανία και των αντι-ρωσικών κυρώσεων - "[...]μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον οποίο προκάλεσε η Δύση επιχειρώντας να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα εθνικής ασφάλειας για την Ρωσία και την επιβολή αντι-ρωσικών κυρώσεων φαίνεται πως την φθορά την έχει υποστεί κυρίως η Δύση και όχι η Ρωσία"). Με την αποδολαριοποίηση και καταστροφή όπως όλα υποδεικνύουν του "ευρώ"... Και με την ύψωση μεσαίου δάκτυλου προς την πάλαι ποτέ "πανίσχυρη Δύση", οικονομικά και στρατιωτικά, από τον γίγαντα της Ευρασίας, την Ρωσία, και τις αναδυόμενες ασιατικές υπερδυνάμεις όπως Κίνα κυρίως, αλλά και Ινδία, που τα νομίσματά τους θα υποστηρίζονται από χρυσό. Το ελεγχόμενο, για οικονομικούς (παράνομη απόκτηση εσόδων) αλλά και...γεωπολιτικούς λόγους από τη Δύση παραγόμενο όπιο σε τεράστιες ποσότητες στο Αφγανιστάν φαίνεται πως παύει κι αυτό να υπηρετεί τα συμφέροντα πρωτίστως των υπερ-διεφθαρμένων κέντρων στυγνής εκμετάλλευσης λαών και άσκησης εγκληματικής εξουσίας και ασφυκτικού ελέγχου με κάθε μέσο, που διαφθείρει και μολύνει ό,τι αδράττει...


Taliban bans drug cultivation, including lucrative opium


KABUL/PESHAWAR, April 3 (Reuters) - The Taliban announced on Sunday a ban on the cultivation of narcotics in Afghanistan, the world's biggest opium producer.

"As per the decree of the supreme leader of the Islamic Emirate of Afghanistan, all Afghans are informed that from now on, cultivation of poppy has been strictly prohibited across the country," according to an order from the Taliban's supreme leader Haibatullah Akhundzada.

"If anyone violates the decree, the crop will be destroyed immediately and the violator will be treated according to the Sharia law," the order, announced at a news conference by the Ministry of Interior in Kabul, said.

The order said the production, use or transportation of other narcotics was also banned.

Drug control has been one major demand of the international community of the Islamist group, which took over the country in August and is seeking formal international recognition in order to wind back sanctions that are severely hampering banking, business and development.

An Afghan man works on a poppy field in Jalalabad province April 17, 2014. REUTERS/ Parwiz

The Taliban banned poppy growing towards the end of their last rule in 2000 as they sought international legitimacy, but faced a popular backlash and later mostly changed their stance, according to experts.

Afghanistan's opium production - which the United Nations estimated was worth $1.4 billion at its height in 2017 - has increased in recent months, farmers and Taliban members told Reuters.

The country's dire economic situation has prompted residents of south-eastern provinces to grow the illicit crop that could bring them faster and higher returns than legal crops such as wheat.

Taliban sources told Reuters they were anticipating tough resistance from some elements within the group against the ban on poppy and that there had been a surge in the number of farmers cultivating poppy in recent months.


A farmer in Helmand who spoke on condition of anonymity said that in recent weeks prices of poppy had already more than doubled on rumours the Taliban would ban its cultivation. But he added that he needed to grow poppy to support his family.

"Other crops are just not profitable," he said.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου