ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

"Η Δανία με ρεκόρ κρουσμάτων για τον Covid-19 καταργεί όλες τις απαγορεύσεις! - Ποιος κοροϊδεύει ποιον; " (σχόλιο: όποιος απαντήσει σωστά κερδίζει ένα "πράσινο πάσο" απεριόριστης διάρκειας, που μπορεί να το κρατήσει και μετά το πέρας της "πανδημίας", κάτι σαν τιμητική διάκριση, σαν "ενισχυτικό" της κερδισμένης "ελευθερίας", όπως η...3η δόση...)

 

ΣΥΝΔΕΣΗ: ΚΑΤΑΡΧΗΝ, αυτά τα δεδομένα για τα εγχώρια "επιστημονικά μαθήματα":  Τι προχωρημένα μαθηματικά, πόση "τετράγωνη λογική", τι επιστημονικής καινοτομίας μεθοδολογία..........ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: "Η Ν.Αφρική αίρει τα μέτρα για την Όμικρον" Γιατί άραγε;  ΚΑΙ: " WANTED " ! IN PUBLIC VIEW... Χμμ..ίσως εδώ να ... ταιριάζει και η "περιρρέουσα ατμόσφαιρα" αυτής της ανάρτησης: http://antidras.blogspot.com/2022/01/a-special-march.html" Και η μετάλλαξη Όμικρον; Η μετάλλαξη Δέλτα; Οι άλλες μεταλλάξεις; Ξαφνικά όλα χάθηκαν;
Ποιος δουλεύει, ποιον; «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»...
Tι θέλουμε να πούμε; Ότι τα "Covid statistics", σε πολύ μεγάλο ποσοστό ήταν φτιαγμένα. Για να συμβεί αυτό που συνέβη...
"


Η Δανία με ρεκόρ κρουσμάτων για τον Covid-19 καταργεί όλες τις απαγορεύσεις! - Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Με ρεκόρ κρουσμάτων (όπως και η Ελλάδα, άλλωστε, αλλά όχι με τόσο υψηλό αριθμό θανάτων όπως η Ελλάδα) η Δανία ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει σχεδόν όλους τους περιορισμούς για τον Covid τον επόμενο μήνα, καθώς δεν κατηγοριοποιεί πλέον τον ιό ως «κοινωνικά κρίσιμη ασθένεια»...

Αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται αλλού: Τα κρούσματα έχουν δεκαπλασιαστεί το τελευταίο τρίμηνο!Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, φαίνεται! Υπάρχει οριακή αποσυμπίεση στις ΜΕΘ, αλλά μέχρι εκεί. Και τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι εύλογα: Γιατί επανέφεραν περιορισμούς το φθινόπωρο, όπως και η Ελλάδα, φυσικά; Ποιος κοροϊδεύει, ποιον;

Οι περισσότεροι από τους περιορισμούς θα αρθούν έως την 1η Φεβρουαρίου, δήλωσε την Τετάρτη η πρωθυπουργός Mette Frederiksen: «Απόψε μπορούμε να σηκώσουμε τους ώμους μας και να ξαναβρούμε το χαμόγελο. Έχουμε απίστευτα καλά νέα, μπορούμε τώρα να καταργήσουμε τους τελευταίους περιορισμούς του κορωνοϊού στη Δανία».

«Το μόνο μέτρο που θα παραμείνει σε ισχύ προς το παρόν είναι η απαίτηση να κάνετε τεστ Covid-19 πριν εισέλθετε στη Δανία από το εξωτερικό»
κατέληξε!

Η Frederiksen σημείωσε ότι αν και «μπορεί να φαίνεται παράξενο και παράδοξο ότι οι περιορισμοί θα καταργηθούν καθώς η Δανία βιώνει τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης μέχρι σήμερα» αλλά υποστήριξε ότι «η μείωση του αριθμού των ασθενών στην εντατική θεραπεία, πιστώνοντας τους εκτεταμένους εμβολιασμούς κατά του Covid-19 για διακοπή της σχέσης μεταξύ του αριθμού των νοσηλειών και των λοιμώξεων»!

Δηλαδή; «Βιώνει τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης» αλλά επειδή «Μειώθηκαν οι νοσηλευόμενοι στην εντατική θεραπεία, λόγω των εμβολιασμών» αίρονται όλοι οι περιορισμοί; Δείτε το διάγραμμα για θα καταλάβετε:


Και η μετάλλαξη Όμικρον; Η μετάλλαξη Δέλτα; Οι άλλες μεταλλάξεις; Ξαφνικά όλα χάθηκαν;

Ποιος δουλεύει, ποιον; «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»...

Tι θέλουμε να πούμε; Ότι τα "Covid statistics", σε πολύ μεγάλο ποσοστό ήταν φτιαγμένα. Για να συμβεί αυτό που συνέβη...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου