ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΚΡΙΣΗ (ή κλιμάκωση επικίνδυνη της προϋπάρχουσας κρίσης) ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ; (όμως τότε δεν υπήρχαν ακόμη...και πυρηνικά όπλα...)

 "Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι μόνο κεραυνό εν αιθρία δεν αποτελεί το γεγονός του νομοθετικού πλαισίου που πέρασε από την αμερικανική  Βουλή των Αντιπροσώπων στις 4 του Δεκέμβρη, που επιτρέπει στον Αμερικανό πρόεδρο και επικεφαλή των ένοπλων δυνάμεων της χώρας να προχωρήσει σε διαδικασίες που οδηγούν σε πολεμική αναμέτρηση με τη Ρωσία, χωρίς μάλιστα την έγκριση του αμερικανικού ΚογκρέσουΗ Ρωσία που χαρακτηρίστηκε ως "επιθετικό κράτος" -τότε η Ουκρανία ή οι ίδιες οι ΗΠΑ τι είναι;- και ο πρόεδρος Πούτιν σε συνέντευξη στο BBC -Bίντεο: Putin's answer to the question of the journalist of BBC's John Simpson (2015, σχετική ανάρτηση)

(ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ και πριν από λίγο:  Eίναι τελεσίγραφο πολέμου; Eπιδόθηκε η γραπτή απάντηση των ΗΠΑ σε Ρωσία. Aπορρίπτουν το αίτημα Ρωσίας για μη επέκταση ΝΑΤΟ ανατολικά.Είναι casus belli για Μόσχα; Η Ρωσία έχει διαμηνύσει ότι θ΄απαντήσει με άλλα μέσα!)

1ο βίντεο: ΡΗΓΜΑ στο ΝΑΤΟ-Ο Κροάτης πρόεδρος ανακοινώνει μη εμπλοκή της χώρας του σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης με την Ρωσία! 2ο βίντεο: Μέλη του ρωσικού στρατού, οπλίτες και αξιωματικοί, αφού αποχαιρέτισαν τις οικογένειές τους (γενική επιστράτευση;) τους διαμήνυσαν επίσης να στοκάρουν τρόφιμα και φάρμακα για ...παν ενδεχόμενο!

To 2014 ο φιλορώσος εκλεγμένος πρόεδρος της Ουκρανίας Γιανουκόβιτς ανατράπηκε από ένα πραξικόπημα, υποκινούμενο από τα γεράκια της Δύσης και με τη συνδρομή ουκρανικών νεοναζιστικών ένοπλων μιλίτσιων και στη θέση του τοποθετήθηκαν φιλοδυτικοί  αχυράνθρωποι-υποχείρια της απροκάλυπτης επεμβατικότητας του ΝΑΤΟ (π.χ.βλέπε βομβαρδισμός της Σερβίας το 1999: Οι μέρες που το Διεθνές Δίκαιο πήγε για πάντα στο διάβολο: "ΣΕΡΒΙΑ 1999: «ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ!» "). Δεν άργησαν να ξεκινήσουν και τρομοκρατικές πρακτικές σε βάρος των  ρωσόφωνων πληθυσμών της Ανατολικής Ουκρανίας (που πλέον η Ρωσική Ομοσπονδία δήλωσε πως θα στηρίξει τις προσπάθειες απόσχισής τους κι ένταξης της περιοχής σε αυτήν), με τα γνωστά αιματηρά πολεμικά γεγονότα, την προσάρτηση από την Ρωσία της ζωτικής για τα θαλάσσια συμφέροντά της χερσονήσου της Κριμαίας (ρωσόφωνος επί το πλείστον πληθυσμός), κι ενώ ήδη είχαν ξεκινήσει οι σαφώς επιθετικές ενέργειες-περικύκλωση στρατιωτική από το ΝΑΤΟ στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας. Χρησιμοποιώντας και τους  δορυφόρους της Δύσης, τις λεγόμενες "Βαλτικές Δημοκρατίες". Τα γεγονότα στις ΗΠΑ, με όσα έγιναν από το 2015 σε πολιτικό επίπεδο, ήταν ενδεικτικά των προθέσεων: Ron Paul – Το Κογκρέσο κύρηξε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Το χρονικό των εξελίξεων, διπλωματικών-στρατιωτικών (με το λουτρό αίματος στην Ανατολική Ουκρανία όπου τεράστια ευθύνη έφερε η πραξικοπηματική κυβέρνηση και η Δύση) παρατίθεται σε αυτήν την παλιότερη ανάρτηση, στην οποία παραπέμπουμε για πληρέστερη κατανόηση των σημερινών ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ, που αποτελούν φυσικά συνέχεια όλων όσων είχαν προηγηθεί και είχαν "παγώσει" τελικά επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ: Η ανθρωπότητα θα συρθεί σε άλλο ένα σφαγείο;  Σε συνδυασμό με αυτά, από την άνοιξη του 2015: (ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ»!)

Μετά από πρόσκληση της στριμωγμένης συριακής ηγεσίας από Δύση-ένοπλες δυνάμεις αντιπολίτευσης με τη στήριξη της Δύσης(θυμήσου ανάρτηση: Το αληθινό κτηνώδες πρόσωπο των αντικαθεστωτικών "ανταρτών" που θα "απελευθέρωναν" το συριακό λαό!)- τζιχαντιστές του ISIS, η στρατιωτική εμπλοκή και διαρκής στη συνέχεια  εκεί παρουσία της ρωσικής πολεμικής μηχανής στη Συρία (βλέπε ΣΥΡΙΑ: το μεγάλο ξεβράκωμα! volume 2) χάλασε τα σχέδια της Δύσης...Φυσικά η Ρωσία σκεφτόταν και τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή ως ναυτική βάση μείζονος σημασίας για την πρόσβασή της στην Ανατολική Μεσόγειο. Αλλά και βάλτωσαν οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας με απώτερο σκοπό την πλήρη άλωση και κατακερματισμό της χώρας και της μετατροπής της σε άλλη μία "μαύρη τρύπα", τύπου Ιράκ και Λιβύης, υπέρ των γεωπολιτικών συμφερόντων Δύσης και εταιρειών της. Και ερχόμαστε στο σήμερα όπου είχαμε την πρόσφατη περίπτωση του Καζακστάν. Όντως ξυπνάει έντονα τις μνήμες για "πολύχρωμη επανάσταση", όπως της μετασοβιετικής Γεωργίας που την τέλειωσαν με συνοπτικές διαδικασίες οι ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας. Τα γεγονότα στο Καζακστάν προβλήθηκαν από τα συστημικά ΜΜΕ με άφθονες δόσεις προπαγάνδας κατά της "εισβολής της  Ρωσίας". Που όμως έγινε μετά από το κάλεσμα του ίδιου του προέδρου του Καζακστάν Tokayev, ενός αμφιλεγόμενου πολιτικού που μόνο φερέφωνο του Πούτιν δεν μπορούσε να χαρακτηρισθεί αλλά αναγκάστηκε να προσφύγει σε αυτόν και τη ρωσική πολεμική μηχανή. Όταν κατάλαβε ότι η δήθεν λαϊκή εξέγερση, με πρόσχημα την αύξηση κυρίως της τιμής των καυσίμων, ήταν υποκινούμενη από ξένες δυνάμεις και μυστικές υπηρεσίες και περιλάμβανε "διαδηλωτές" χρηματοδοτούμενους αλλά κι εκπαιδευμένους σε ένοπλη σύγκρουση εντός αστικών περιβαλλόντων  μισθοφόρους ισλαμιστές (δεν είναι η πρώτη φορά που αποτελούν χρήσιμους μα και ανάλγητους ηλίθιους ως γεωστρατηγικά εργαλεία της Δύσης). Καταστάσεις που οι τοπικές δυνάμεις αδυνατούσαν να ελέγξουν και τα πυρά έμοιαζαν αναποτελεσματικά μπροστά στη "λαϊκή ορμή"... 

(Τη σημασία της, σε σχέση και με τα προηγούμενα, έχει και αυτή η ανάρτηση, από το όχι και τόσο μακρινό 2015 :  ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ "ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ": " Ο ψεύτικος πόλεμος του Ομπάμα ενάντια στο ισλαμικό κράτος (ISIS), το οποίο προστατεύεται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της ")

video: Β.Πούτιν: «Έγινε χρωματιστή επανάσταση από την Δύση - Οι ένοπλοι είχαν εμπειρία μάχης»

Σχετικά με αυτά τα γεγονότα, παραπέμπουμε σε αυτό το ενδελεχές άρθρο: Ο υβριδικός πόλεμος στο Καζακστάν «συντονίστηκε από 1 ενιαίο κέντρο »! Συμπεριελάμβανε 22 Αμερικανούς,16 Τούρκους και 6 Ισραηλινούς που συντόνιζαν συμμορίες του σαμποτάζ. Εκπαιδεύθηκαν από Τούρκους. Μετά το Καζακστάν, η εποχή της πολύχρωμης επανάστασης τελείωσε! Ο Τζέιμς Μποντ μιλάει τούρκικα! Ο ρόλος της MI6 στην εδραίωση παντουρκισμού στην Ευρασία! Το τζιχαντιστικό τόξο….. , απ'όπου και τα αποσπάσματα: "Ο υβριδικός πόλεμος στο Καζακστάν « συντονίστηκε από 1 μόνο ενιαίο κέντρο », εξηγεί ο Tokayev.Και «ξένοι μαχητές συμμετείχαν στις ταραχές». Σύμφωνα με έγκυρη πηγή Συμπεριελάμβανε 22 Αμερικανούς,16 Τούρκους και 6 Ισραηλινούς που συντόνιζαν τις συμμορίες του σαμποτάζ εκπαιδευμένους από τους Τούρκους και με κάλυψη από υπόγεια ρεύματα στο Αλμάτι ..Μετά το Καζακστάν, η εποχή της πολύχρωμης επανάστασης τελείωσε Αυτό που συνέβη στο Καζακστάν μοιάζει ολοένα και περισσότερο με μια απόπειρα πραξικοπήματος υπό την ηγεσία ΗΠΑ-Τουρκίας-Βρετανίας-Ισραήλ που ματαιώθηκε δραματικά από τους ευρασιάτες αντιπάλους τους. Τα γεγονότα του 2022 στο Καζακστάν έχουν ξένα δακτυλικά αποτυπώματα παντού και αντιπροσωπεύουν έναν αναπτυσσόμενο αγώνα στην Κεντρική Ασία μεταξύ δύο διαφορετικών αντίπαλων πόλων."

Και σχετικό video: Η ΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΠΟΥΚΑΡΕ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΟ ! - Kαι στα αγγλικά: Russia-Led Alliance’s Troops In Violence-Hit Kazakhstan l Is CSTO Putin’s Own NATO In Central Asia?

Κι όπως υποστήριξε κι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο, του οποίου και η δική του "εξάλειψη" ανατροπή από πράκτορες ξένων δυνάμεων αποτράπηκε με την ενεργό εμπλοκή  της Ρωσίας, τα στοιχεία όλα υποδεικνύουν ότι "ξένος δάκτυλος" χρηματοδοτεί και οργανώνει την κατάρρευση των μετασοβιετικών δημοκρατιών, περιμετρικά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την εγκαθίδρυση εκεί κυβερνήσεων αχυρανθρώπων, ώστε αυτή πλήρως απομονωμένη να αποτελέσει τον επόμενο άμεσο στόχο. Ωστόσο ξέρουν καλά στο ΝΑΤΟ ότι τα υπερσύγχρονα όπλα της Ρωσίας (βλέπε και αυτό: https://antidras.blogspot.com/2018/04/blog-post_11.html), δημιουργούν τετελεσμένα πολύ δύσκολα για τη βορειοατλαντική συμμαχία σε ενδεχόμενη σύρραξη. Ένα χρήσιμο παράδειγμα: 3M22 Zircon: Ρωσικός πύραυλος από άλλο πλανήτη

Για τη Ρωσία, η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που θα σφίξει ακόμη περισσότερο τον κλοιό γύρω από αυτή, αποτελεί Casus Belli, φοβούμενη και νέες προβοκάτσιες κι επιθετικές κινήσεις επί των ρωσόφωνων πληθυσμών στην Ανατολική Ουκρανία και την αντίδρασή τους που ίσως αποτελέσει αφορμή γενικής "εθνοκάθαρσης" στην ήδη πολυτάραχη περιοχή. Περίπου 120.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται με το δάχτυλο στην σκανδάλη στα ουκρανικά σύνορα, με την ουκρανική κυβέρνηση και τς ΗΠΑ να δηλώνουν ότι επίκειται εισβολή, κάτι που ακούγεται ότι μπορεί να συμβεί και από το έδαφος της Λευκορωσίας (το Κρεμλίνο αρνείται τα περί εισβολής). Λευκορωσία, εκεί όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη σταθμεύουν ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις αιχμής με προοπτικές μόνιμης στάθμευσης (κρύος ιδρώτας για το ΝΑΤΟ...) και όχι μόνο και μετά από κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των δυνάμεων των δύο συμμαχικών χωρών. 

Και τα γεγονότα τρέχουν με ταχείς ρυθμούς:  Η Ρωσία έστειλε πυραυλικά συστήματα iskander-Μ και S-400 στην Λευκορωσία για ασκήσεις και απαίτησε να αποσυρθούν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ από Βουλγαρία και Ρουμανία… Το ΝΑΤΟ απέρριψε την πρόταση και οι κυβερνήσεις των δύο βαλκανικών χωρών μίλησαν, μάλιστα για περαιτέρω ενίσχυση των νατοϊκών δυνάμεων στα εδάφη τους και τώρα η αντίστροφη μέτρηση που έθεσε ο Πούτιν συνεχίζει για να φτάσει στην ώρα μηδέν. Το ρωσικό κοινοβούλιο ετοιμάζεται  συζητήσει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Ανατολικής Ουκρανίας, με διαφαινόμενη τη συνέπεια ένταξής της στην Ρωσική Ομοσπονδία. Μάλιστα η Δανή Υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Δανίας ανακοίνωσαν ότι η χώρα τους είναι έτοιμη να λάβει άμεση στρατιωτική δράση εναντίον  της Ρωσίας… Οι δε ΗΠΑ έστειλαν πολύ μεγάλη στρατιωτική βοήθεια βαρέων οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία. 

Οι δε απειλές του Μπάιντεν για αποστολή 8.500 Αμερικανών στρατιωτών στην Ουκρανία (που ΔΕΝ είναι, ακόμη τουλάχιστον, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και βρίσκουν αντίθετες πολιτικές φωνές κι εντός ΗΠΑ) και για "τεράστιες συνέπειες" σε περίπτωση ανάληψης στρατιωτικής δράσης από την Ρωσία (που με τη σειρά της έχει εκφράσει φόβους για την περίπτωση προβοκάτσιας από πλευράς Ουκρανών-Δυτικών με σκοπό την άμεση στρατιωτική απάντηση των ρωσικών δυνάμεων), φαίνεται ωστόσο να αφήνουν παγερά αδιάφορη την ρωσική ηγεσία. Που δείχνει με τις κινήσεις της να αντιλαμβάνεται ότι η υποχώρηση απέναντι στις αυθαιρεσίες και τα "κόλπα" της "παγκόσμιας αστυνόμευσης" του ΝΑΤΟ αποτελεί ίσως στρατηγική ήττα στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία των καιρών...

Όπως και να'χει τα γεγονότα μοιάζουν να μυρίζουν μπαρούτι... Ευρωπαίοι πολιτικοί αξιωματούχοι αναφέρονται στο ότι έχουμε φτάσει κοντά στο σημείο ξεσπάσματος γενικευμένου πολέμου περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 30 έτη...

Για να δούμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου