ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Ο Ρώσος επιφανής Ιολόγος Felix Ershov: το Omicron μπορεί να είναι το τελευταίο στέλεχος και σημάδι για το τέλος της πανδημίας! Tο Omicron θα μπορούσε να δράσει ως φυσικό εμβόλιο έναντι πιο σοβαρών στελεχών!


 Τα είχαμε επισημάνει ήδη για τη μεταδοτική αλλά μη θανατηφόρα και στην ουσία ακίνδυνη "παραλλαγή ΟΜΙΚΡΟΝ" ("μια ελαφριά ασθένεια, δεν υπάρχει ουσιαστική ανάγκη νοσηλείας, οι ασθενείς αναρρώνουν μέσα σε 5 ημέρες, ανεξαρτήτως ηλικίας!" , σύμφωνα με τις δηλώσεις της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Νότιας Αφρικής , βάσει όλων των περιστατικών που έχουν αντιμετωπίσει και των στοιχείων που κατέγραψαν.) Τι να πει πια κανείς. εκτός από το να μελαγχολήσει...Όταν τα λόγια στερεύουν μπροστά στις αψυχολόγητες μεθοδεύσεις κι εμμονές και "αστοχίες" ή την προκλητική αγνόηση της αληθινής φύσης μιας κατάστασης που αφορά τους πάντες.  Διότι, οι εδώ οι "ειδικοί" κωφεύουν ανεξήγητα και οι πολιτικοί μοιάζουν (ακόμη πιο ανεξήγητα) να έχουν κατεβάσει ρολά στην απόφαση για σοβαρή εξέταση και αν χρειαστεί στην αξιοποίηση της Πληροφορίας που μπορεί να κάνει τη διαφορά... Και ουδείς "τηλεαστέρας - ειδικός" ΔΕΝ αρθρώνει (προς το παρόν βέβαια...) κουβέντα για τα μέχρι τώρα απειροελάχιστα έως μηδαμινά ποσοστά θνησιμότητας της νέας "παραλλαγής"  και για την πολύ ήπια φύση των συμπτωμάτων της...Αντίθετα εκτοξεύουν κάθε άλλο παρά θετικές για την κλυδωνιζόμενη ψυχική υγεία των "πολιτών" φήμες ακόμη και για νέο καθολικό lockdown!!!. (Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ της "πανδημίας" ;) Bloomberg: N Αφρική: ”oι νοσηλείες έπεσαν κατά 91% στο κύμα Όμικρον συγκριτικά με αυτό της Δέλτα.” Προς τι η τρομολαγνεία;  ---  Aυτό είναι το νέο "φόβητρο"; -----  Η πρόεδρος των γιατρών της Νοτίου Αφρικής για τη ...νέα "παραλλαγή"...(ή μήπως είναι Fake News και αυτά, όπως ετούτα;)

 Και πλέον έχουμε άλλη μία "βόμβα" στα χάρτινα θεμέλια, όπως η ίδια η (αποσιωποιημένη από τα μεγάλα ΜΜΕ) επιστημονική έρευνα αποδεικνύει, ενός όλο και πιο αδικαιολόγητα φοβικού όσο και μη επιστημονικά τεκμηριωμένου αφηγήματος, από επιφανή Ρώσσο ιολόγο! Εκθέτοντας σκληρά και σαφώς τρομολάγνα "μέτρα" και εισηγητές τους :

Ο Ρώσος επιφανής Ιολόγος Felix Ershov: το Omicron μπορεί να είναι το τελευταίο στέλεχος και σημάδι για το τέλος της πανδημίας! Tο Omicron θα μπορούσε να δράσει ως φυσικό εμβόλιο έναντι πιο σοβαρών στελεχών!

Ο Ρώσος επιφανής Ιολόγος Felix Ershov αποκάλεσε το στέλεχος “Omicron” ένα σημάδι για τον τερματισμό της πανδημίας σε συνέντευξή του στην Izvestia που δημοσιεύεται στις 23/12/21.
Το Omicron μπορεί να είναι το τελευταίο στέλεχος και σημάδι για το τέλος της πανδημίας είπε.

Ο Ιολόγος, ακαδημαϊκός της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών (RAS) Felix Ershov μίλησε σχετικά με το Όμικρον στην Izvestia.("https://iz.ru/video/embed/1267249&quot   - κλίκαρε στον σύνδεσμο)
«Ίσως το Omicron να είναι το τελευταίο στέλεχος και σημάδι για το τέλος της πανδημίας. Είναι εξαιρετικά μεταδοτικό, αλλά όχι θανατηφόρο. Είναι πιθανό ότι ο μηχανισμός θα λειτουργήσει και τα αντισώματα που λαμβάνονται με τη βοήθειά του θα βοηθήσουν τόσο τα εμβόλια όσο και την ανοσία όσων έχουν νοσήσει. Φαίνεται ότι η ίδια η φύση έχει δημιουργήσει μια τέτοια ευκαιρία για να τερματιστεί η πανδημία», παραδέχτηκε ο ειδικός.
Συμφώνησε επίσης με την υπόθεση ότι το Omicron θα μπορούσε να δράσει ως φυσικό εμβόλιο έναντι πιο σοβαρών στελεχών. Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τον ιολόγο, στην ιδιότητα της παρεμβολής των ιών: το μεταλλαγμένο στέλεχος με τη βοήθεια ενός συστήματος πρωτεϊνών ιντερφερόνης καταστέλλει τους πρόδρομους, τους απωθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου