Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

Σαν ανάψουν οι φωτιές


Αντλώ από ΤΑ ΝΕΑ τις τελευταίες δηλώσεις του γνωστού παγκοσμίως "κακού" Κιμ, "κάκιστου", "τρισκατάρατου", "εχθρού της δημοκρατίας" όπως την αντιλαμβάνονται σύμφωνα με τα αστυνομικά και ιμπεριαλιστικά αισθητήριά τους και την εξάγουν και πάλι παγκοσμίως οι Δυτικοί:

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ειρωνεύτηκε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων «ψυχικά διαταραγμένο», ενώ διεμήνυσε ότι θα τον κάνει «να πληρώσει ακριβά» τις απειλές τις οποίες εκτόξευσε εναντίον της χώρας του κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Η Πιονγιάνγκ θα εξετάσει τα «πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία» μετά την «πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία» που έκανε ο Τραμπ, ανέφερε ο Κιμ, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
 Η προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ ότι η χώρα του ίσως αναγκαστεί να «καταστρέψει τελείως» τη Βόρεια Κορέα «με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων», σημείωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε - μάλλον σπάνια - ανακοίνωση γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο που μετέδωσε το πρακτορείο. Πρόσθεσε ότι θα κάνει τον Τραμπ «να πληρώσει ακριβά για την ομιλία του».
 Ο Κιμ ανέφερε πως ο Τραμπ θα βρεθεί αντιμέτωπος με «συνέπειες που δεν θα περιμένει», χωρίς να δώσει καμιά διευκρίνιση. «Θα τιθασεύσω τον ψυχικά διαταραγμένο αμερικανό γεροξεκούτη με φωτιά», συνέχισε.

Ειδικά αυτή η τελευταία απειλή στην απειλή με άφησε άναυδο! Ποιος άλλος ηγέτης στον κόσμο έχει τολμήσει να αποκαλέσει επισήμως πρόεδρο της οικονομικής και στρατιωτικής υπερδύναμης "ψυχικά διαταραγμένο γεροξεκούτη, που θα τιθασευτεί με φωτιά"; Μήπως ξέχασε και το επίθετο φλύαρος; Πάντως, ούτε ο Τζόρτζι Μπους ο νεότερος ούτε ο πρεσβύτερος δεν θα μπορούσαν να ονειρευτούν τέτοια υψηλού επιπέδου προσβολή και ροχάλα!

Νομίζω πως αξίζει να αφιερώσω ένα παλιό τραγούδι στον Κιμ και θα ζητήσω να αντικαταστήσετε με τη φαντασία σας το πρόσωπο του παλαβιάρη τραγουδιστή του βίντεο με αυτή την αν και παιδική παρ'όλα αυτά γεμάτη θράσος, πολλή τρέλα και (φαινομενική;) διάθεση για χοντρό και καυτό παιχνίδι φατσούλα:


Kαι θα παραπέμψω σε αυτή την ανάλυση Το γενικότερο τοπίο πίσω από τη βορειοκορεατική κρίση

Rohalas

(Mας το έστειλε ο φίλος μας "rohalas")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου