Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Zωή και θάνατος


Αν διαπιστώνεις ότι στην επίγεια ζωή κυριαρχούν το αναποδογύρισμα των εννοιών και το φαρμάκωμα των νοημάτων, η απουσία ζωηρών αυθεντικών χρωμάτων, η επικήρυξη και διαπόμπευση της Α-λήθειας και της πραγματικής γνώσης, το σκοτάδι της απανθρωπιάς και η ομίχλη της μυστικοπάθειας, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να σε πολιορκήσει η σκέψη ότι είναι προτιμότερος ο θάνατος! Εφόσον έχεις την ικανότητα να κάνεις τέτοιες διαπιστώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι νοιάζεσαι!
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο είδος ζωής μετά τον θάνατο, ενεργειακής ας πούμε μορφής, επομένως δεν γνωρίζω αν είναι καλύτερη ή χειρότερη, ούτε αν παίζει η "μετεμψύχωση" για καρμικούς ή άλλους λόγους. Αυτό που ξέρω όμως, όσον αφορά το τώρα εδώ κάτω, είναι ότι με τίποτα δεν θα' θελα να καταντήσω κάτι σαν χριστιανός μάρτυρας ή επίσης χριστιανός δούλος επίγειων αφεντικών που περιμένει παθητικά τη μεταθανάτια ανταμοιβή -άρα ένα είδος μεταφυσικού ρουσφετιού- και παραδείσια ισότητα των πάντων. Ούτε σαν μουσουλμάνος ζηλωτής ή καμικάζι, που όσο πιο πολλούς άπιστους εχθρούς φονεύσει ή πάρει μαζί του τόσο πιο δεδομένο είναι το εισιτήριο για την παραδείσια ρέκλα.

Να σου πω και κάτι άλλο;
Ίσως να είναι προτιμότερο σε αυτό εδώ το επίγειο παρόν, κι αφού καταλήξεις στις αρχικές αποκαρδιωτικές διαπιστώσεις, να δώσεις βάρος με μικρούς καθημερινούς τρόπους δράσης και σκέψης και μεγαλύτερους, με εμβέλεια χρονικού βάθους, ώστε να αποκαταστήσεις την απουσία και να πεις "όχι" στην παρουσία όλων αυτών που επισημάνθηκαν στην αρχή. Νιώθοντας συγχρόνως ζωντανός με μια γεμάτη δονήσεις σημασία που μόνο όταν τη βιώνεις την κατανοείς!
Δεν χρειάζεται στράτευση, απερίφραχτη αντίληψη κι εσωτερική πάνω απ'όλα λευτεριά-άρα Δύναμη, αυτά χρειάζονται! Ίσως σε εκπλήξει και το γεγονός ότι στην κατάλληλη στιγμή ανακαλύψεις και τους κατάλληλους συνοδοιπόρους. Κάτι που είναι πέρα από την "τυχαιότητα" των "συμπτώσεων".

Κι αν δεν τα καταφέρεις, αν δυνάμεις, που δεν ελέγχονται έτσι κι αλλιώς εύκολα, υψώσουν εμπόδια που δεν έχεις το σθένος και τη στρατηγική να τα ξεπεράσεις ή ν'αποφύγεις, τότε τουλάχιστον μην προδώσεις ποτέ τον.."εσωτερικό σου ήλιο". Είναι κι αυτό μια νίκη και μάλιστα μεγάλη, απέναντι σε μια ζωή μόνο κατ'ευφημισμόν, όπου οι άνθρωποι μετατρέπονται σε ζωντανούς-νεκρούς. Πεθαίνοντας ήδη πριν την εγκαταλείψουν με φυσικό τρόπο.

Ο Ένοικος...


Το δημοσίευσα αρχικά στο no Gravity Zone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου