Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ Σ'ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ: "Ο Όργουελ ωχριά μπροστά στα «ευρήματα» της κυβερνητικής συμμορίας"Tο κείμενο που θα ακολουθήσει μας το'στειλε με mail ένας αναγνώστης, ζητώντας να τοποθετηθούμε πάνω σε όσα γράφονται. Καθώς ο ανιχνευτής βρίσκεται σε ολιγοήμερη διακοπή της ενασχόλησής του με τη διαδικτυακή κατάθεση γνωμών και κρίσεων και ακολουθεί αχαρτογράφητες διαδρομές που ανακαλύπτει στο χάρτη του τόπου, τον οποίο οι ηγήτορές του με τη σιωπηλή συνενοχή μεγάλης μερίδας των κατοίκων του ξεπουλούν σε τιμή ευκαιρίας κι εκτοπίζοντας στις "χωματερές της κοινωνίας" την πλειονότητα των σοκαρισμένων ιθαγενών, θα πω εγώ κάποια πράγματα. Ήδη έχουμε γράψει πολλά σε αυτό το μπλογκ περί των καταστάσεων αυτών που σηματοδοτούν και μια νέα στροφή στην αφήγηση της ανθρώπινης Ιστορίας. Προς ατραπούς βγαλμένες μέσα από τις χειρότερες εικόνες και συνθήκες της μεσαιωνικής ευρωπαϊκής φεουδαρχίας, η οποία επιστρέφει εξανδραποδίζοντας κι εκτοπίζοντας το εργατικό δυναμικό, με εργαλείο και την ολοένα μεγαλύτερη αυτοματοποίηση της εργασίας και απαλλοτριώνοντας τεράστιες εκτάσεις γης, αναλαμβάνοντας και τον πλήρη έλεγχο της τροφής των πληθυσμών. Που πλέον είναι υποχρεωμένοι να καταναλώνουν τοξικά δηλητήρια και γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες και μέχρι που κάνοντας το σενάριο της εκπληκτικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας του'60 "Soylent Green" να μοιάζει τρομαχτικά προφητικό μέσα σε μια κοινωνική επερχόμενη δυστοπία. Όπου οι στρατοί και ειδικά οι επίλεκτες δυνάμεις τους, εκπαιδεύονται όλο και με περισσότερη βαρύτητα, στην καταστολή κι εξόντωση  μέσα σε αστικά περιβάλλοντα εξαθλιωμένων εξεγερμένων μαζών.
 Θα μου πείτε, τι σχέση έχουν αυτά με όσα περιγράφει το πιο κάτω άρθρο σχετικά με τη δαιμονοποίηση και την πλήρη ισοπέδωση των χρεοκοπημένων πολιτών, αντί για την ανάληψη πολιτικών δράσεων προς τη συνδρομή και ανακούφισή τους, από ένα κράτος με εξοβελισμένο κάπου στις θυρίδες των hedge funds και της ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας τον κοινωνικό χαρακτήρα του; Και με μόνη αρμοδιότητα το εισπραχτικό "καθήκον", με κάθε μέσο, ακόμη κι από τους τόσους πολλούς μη έχοντες στον ενωμένο ευρωπαϊκό ήλιο μοίρα.
Και βέβαια έχουν σχέση και τα παραπάνω, που ξεφεύγουν από το τοπικό πλαίσιο και επεκτείνονται στις διαδικασίες που επελαύνουν σε παγκόσμια κλίμακα και συνδέονται όπως οι κρίκοι μιας καλά  σχεδιασμένης αλυσίδας με λουκέτο στο παρόν και μέλλον της ανθρωπότητας και των όσων "προνομίων" και "παροχών" της είχαν παραχωρηθεί -όχι και χωρίς τη συμβολή κοινωνικών αγώνων βέβαια- τις τελευταίες δεκαετίες.
Κι όσο γι'αυτά που αναφέρει το παρακάτω άρθρο, πιστεύω ότι έρχονται ως φυσική ροή της ψυχολογικής σύγχυσης των ελληνικών πειραματόζωων, της καταναλωτικής μαλθακότητας και του τρομολάγνου από τα πάνω παραμυθιάσματος προς τις μάζες των υπηκόων.
Που έχουν απωλέσει τον κοινοτικό χαρακτήρα της οργάνωσής τους, από την εποχή της τουρκοκρατίας και της απελευθέρωσης που μετέτρεψε το νεοελληνικό κρατικό μόρφωμα σε υποδειγματικό προτεκτοράτο ξένων παραγόντων κι εγχώριων κομματικών τσιφλικάδων σε αγαστή συνεργασία με τους εγχώριους κοτζαμπάσηδες, οι οποίοι ποτέ δεν απεμπόλισαν τα " κληρονομικά δικαιώματά τους". Και με οφθαλμοφανέστατο έλλειμα κατάκτησης -αν διακρίνονταν ποτέ από αυτό, μιλώντας πάντα για τη συντριπτική πλειοψηφία- τέτοιων υψηλών κοινωνικών αξιών ώστε να αξίζει να θυσιαστεί για χάρη τους η τελείως επίπλαστη αίσθηση "ασφάλειας", ώστε να τις υπερασπιστούν. Κι επίσης, η σύγχρονη "Αριστερά" αν ήθελε να μετουσιώσει τις θεωρίες κι αοριστολογίες περί κοινωνικών αγώνων σε πράξη, θα έπρεπε να κινηθεί προς τη συγκρότηση ενωτικού μαχητικού μετώπου και με άμεσους στόχους: την κάθοδο στους δρόμους, στη μαζική ανυπακοή, στις καταλήψεις, τις περιφρουρήσεις αρνήσεως πληρωμών προς αποδεδειγμένους απατεώνες και κατά συρροή καταχραστές δημόσιου πλούτου και στη δυναμική αμφισβήτηση της νομιμοποίησης των ανίκανων δημόσιων αρχόντων. Θα όφειλε να οργανώσει τις παραπάνω λαϊκές εξεγερσιακές διαδικασίες και να αποποιηθεί κάθε ευθύνη σμμετοχής σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία που ομοιάζει με κουρελιασμένο σκιάχτρο που απομακρύνει κάθε προσπάθεια και ιδέα προς γνήσιες δημοκρατικές διεργασίες.
Και όπως είχε γράψει και ο Τολστόι: "Δεν έχω καμιά εξουσία πάνω σου που δεν μου δίνεις εσύ και δεν έχεις καμιά εξουσία πάνω μου που δεν σου δίνω εγώ!" Ή για να το πούμε κι αλλιώς: Τίποτα δεν μπορεί να συμβεί στον κόσμο και σ'εσένα τον ίδιο ή ίδια -που σε τελική ανάλυση δεν είσαι παρά.. ο κόσμος- δίχως τη δική σου συναίνεση, συγκατάθεση, ανοχή.
 Ο ανθρωπάκος..εκτός και εντός..

Ο Ένοικος...

Ο Όργουελ ωχριά μπροστά στα «ευρήματα» της κυβερνητικής συμμορίας 


Μην ξεγελιέστε:
δεν αφορά τους "μεγάλους" που με ένα τηλέφωνο
στέλνουν τον εφοριακό ...από εκεί που ήρθε...
Η δικτατορική μοχθηρία και η δολοφονική μανία των κυβερνητικών ανδρεικέλων, εναντίον των κατεστραμμένων θυμάτων τους, ξεπέρασαν κάθε όριο: Οι εφορίες θα εισβάλλουν, δικτατορικά (ακόμα και χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού), σε σπίτια και γραφεία όσων χρωστούν και θα κατάσχουν ό,τι θα βρίσκουν…

Οι κτηνάνθρωποι της κυβερνητικής «αλητείας», αυτή η παρασιτική καμαρίλα του 4ου Ράιχ, ξεπέρασαν σε δικτατορική «ευρηματικότητα» και πραξικοπηματική αυθάδεια κάθε ιστορικό προηγούμενο…

Ακόμα και το «1984» του Όργουελ ωχριά μπροστά τους…

Η ευρηματική εικόνα και τα λόγια που τη συνοδεύουν αλιεύθηκαν από δω:
http://hggiken.pblogs.gr/2014/08/a-s-y-l-l-y-p-t-o.html

Υ.Γ.
Αντιπολίτευση υπάρχει;
Η «αριστερά» πού βρίσκεται, στις παραλίες;;;
Εδώ …υπογράφεται η ληξιαρχική πράξη του ΘΑΝΑΤΟΥ μας, επιβάλλεται ανενδοίαστα και πραξικοπηματικά ένα κράτος δολοφόνος, τρόμου και ζόφου και η «αριστερά» αναμένει την εκούσια ΠΤΩΣΗ της κυβέρνησης και εκλογές!!!

ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ…


Από το περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου