ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

ΥΠΕΞ Ρωσίας: να μας πουν οι ΗΠΑ τι κάνουν τα βιολογικά τους εργαστήρια στα σύνορα μας.Η ανθρωπότητα πληρώνει την παγκοσμιοποίηση που για γεωπολιτική την προώθησαν οι ΗΠΑ….

(Σύνδεση με αυτό από τον Ένοικο: Εν μέσω πανδημίας, έχουμε εισβολή Αμερικανών στρατιωτών από το..lock down των ΗΠΑ, για μεγάλη νατοϊκή άσκηση στα ρωσικά σύνορα! Και στην Ελλάδα της απαγόρευσης κυκλοφορίας οι πολίτες θα ασκούνται σωματικά κι αν επιθυμούν ανά δύο σε εξωτερικούς χώρους..

 Ξεσπάθωσε η Ρωσία κατά των ΗΠΑ….Η ρωσική πλευρά παρακολουθεί με ανησυχία τις αμερικανικές στρατιωτικές και βιολογικές δραστηριότητες κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και θα ήθελε να διευκρινίσουν το σκοπό των εργαστηρίων τους στις γειτονικές χώρες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας, αντί να «διοργανώνουν προπαγανδιστικά παιχνίδια γύρω από τον κορονοϊό», δήλωσε σε δημοσιογράφο πηγή του ΥΠΕΞ Ρωσίας.
Αμερικανοί αξιωματούχοι τις τελευταίες ημέρες επανέλαβαν ότι ο COVID-19 είναι κινεζικής προέλευσης, κατηγορώντας την Κίνα ότι δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα για να αποτρέψει την ανάπτυξη μιας εσωτερικής επιδημίας σε παγκόσμια πανδημία. Στο Πεκίνο, λένε ότι ο ιός ίσως εισήλθε λαθραία στη ΛΔΚ από Αμερικανούς στρατιώτες που ήρθαν στο Wuhan για τους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, δηλαδή την παραμονή εκδήλωσης της επιδημίας.
“Προκειμένου να απαντήσουμε χωρίς αμφιβολία στην ερώτηση σχετικά με την πηγή, πως το πρώτο
άτομο αρρώστησε, απαιτούνται πολλές επιστημονικές εργασίες, ειδικά αν ο ιός εμφανίστηκε στο φυσικό περιβάλλον ως αποτέλεσμα φυσικών μεταλλάξεων”, δήλωσε.
“Αυτό πιθανόν να μην είναι εφικτό σε ένα μέρος, οπότε είναι δύσκολο να κατηγορήσουμε οποιαδήποτε χώρα”, δήλωσε πηγή στο υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόσθεσε ότι “πολύ περισσότερο σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, όταν τα περισσότερα κράτη συνδέονται στενά με τις συγκοινωνίες των μεταφορών, η μεταφορά μόλυνσης από ένα σημείο του πλανήτη σε άλλο είναι θέμα κάποιων ωρών”. “Έτσι, τα σχόλια κατηγορίας που απευθύνονται στην Κίνα, που ακούγονται τώρα από την Ουάσινγκτον, είναι ειλικρινά συγκεχυμένα”, ανέφερε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν για πολλές δεκαετίες η κύρια κινητήρια δύναμη της παγκοσμιοποίησης, προσπάθησαν να την χρησιμοποιήσουν στα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντά της». “Τώρα, πιθανότατα, μπορείτε να κατηγορήσετε μόνο τον εαυτό σας ότι δεν πρόβλεψε μια αρνητική παρενέργεια”, ανέφερε η πηγή.
“Όσον αφορά το” αμερικανικό ίχνος “στην εμφάνιση του COVID-19, δεν έχουμε ως σήμερα τέτοιες πληροφορίες”, ανέφερε μια πηγή στο υπουργείο Εξωτερικών.

“Ωστόσο, εδώ και πολύ καιρό παρακολουθούμε με ανησυχία τις αμερικανικές στρατιωτικές και βιολογικές δραστηριότητες που εκτελούνται πολύ κοντά στα σύνορά μας. Στις γειτονικές μας χώρες του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας και στα πάνω στα σύνορα της Κίνας υπάρχουν βιολογικά εργαστήρια που δημιουργήθηκαν με τα χρήματα της Ουάσινγκτον και με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιχειρηματιών “, πρόσθεσε.

Η πηγή παρατήρησε ότι «αυτό που κάνουν εκεί σε κλειστά μπλοκ, φαίνεται να μην το γνωρίζουν καν οι τοπικές αρχές». “Ωστόσο, είναι γνωστό και δεν έχει καν κρυφτεί από τους Αμερικανούς ότι οι εξελίξεις σχετίζονται με το Πεντάγωνο, καθώς η χρηματοδότησή τους πραγματοποιείται ακριβώς από τον προϋπολογισμό του“, εξηγεί η πηγή.
“Με άλλα λόγια, υπάρχουν πραγματικά ερωτήματα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα ήταν φρόνιμο να διευκρινίσουν το σκοπό των εργαστηρίων τους, τα οποία είναι κολλημένα στην πλευρά της Ρωσίας και της Κίνας, αντί να οργανώνουν προπαγανδιστικά παιχνίδια γύρω από τον κορονοϊό”, δήλωσε.rianovosti

Επίσης υπάρχει ανησυχία πως το δυτικό μπλοκ εσκεμμένα κατηγορεί την Κίνα για να της υφαρπάξει την μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας και ν΄αλλάξει τους παγκόσμιους συσχετισμούς στη διπλωματία κι όχι μόνο.


το διαβάσαμε στο dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου