Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Κοινωφελούς σκλαβιάς* συνέχεια

* όσοι δεν καταλαβαίνουν τι είναι αυτό ας μπούνε στον κόπο να διαβάσουν ετούτο το κείμενο: "Κοινωφελής", ενοικιαζόμενη εργασία...
 
  • Νέα συγκέντρωση στα κεντρικά του ΟΑΕΔ για την “κοινωφελή” σκλαβιά 


  Τρίτη 18 Μαρτίου 12:00 στα κεντρικά του ΟΑΕΔ (Εθν. Αντιστάσεως 8, Άλιμος)

 Στις 27/2 150 άνεργοι/ες, «κοινωφελείς» και εργαζόμενοι/ες   πραγματοποιήσαμε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΟΑΕΔ στον Άλιμο. Όλοι μαζί συναντηθήκαμε με τον γραμματέα της Δίοικησης του οργανισμού Γκούνη Σ. και απαιτήσαμε άμεση απάντηση στα αιτήματα μας:

  • Απόσυρση της ρύθμισης περί διαγραφής ανέργων που αρνούνται θέση κοινωφελούς εργασίας
  • Άμεση αποπληρωμή δεδουλευμένων – σταθερή μηνιαία καταβολή μισθού
  • Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα – απόσυρση της διάταξης που εξαιρεί τους εργαζόμενους στα κοινωφελή προγράμματα από τις συλλογικές συμβάσεις.
  • Όχι στην κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων και των Voucher
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τα επιδόματα ανεργίας,
  • Επίδομα ανεργίας που να καλύπτει όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις
  • Κατάργηση των κοινωφελών προγραμμάτων και των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που αναφέρονται σε «ωφελούμενους»

Ο γραμματέας της Διοίκησης δεσμεύτηκε ενυπόγραφα να απαντήσει εντός 10 ημερών. Γι’ αυτό συγκεντρωνόμαστε εκ νέου την Τρίτη 18 Μαρτίου 12:00 στα κεντρικά του ΟΑΕΔ (Εθν. Αντιστάσεως 8, Άλιμος) για να παραλάβουμε τα εξής έγγραφα με την σφραγίδα του ΟΑΕΔ:

1. Νέα σαφή εγκύκλιο με την οποία να ακυρώνεται η ρύθμιση της εγκυκλίου ΒΛΓΨ4691Ω2-ΠΙΚ, 13/12/2013 περί διαγραφής από τα μητρώα του ΟΑΕΔ των ανέργων που αρνούνται θέση κοινωφελούς εργασίας.

2. Επίσημο έγγραφο απάντησης από τον ΟΑΕΔ στα υπόλοιπα αιτήματα μας.

Συνέλευση ανέργων/εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία και στα προγράμματα ΟΑΕΔ/ΕΣΠΑ, Σωματεία, συνελεύσεις εργαζομένων-ανέργων, συνελεύσεις γειτονιών

synekox.espivblogs.net

Από την εφημερίδα ΔΡΑΣΗ

Ο πολύ γνωστός οικονομολόγος Κέινς (που έχει διαστρεβλωθεί όσο λίγοι από τους νεοεποχίτικους γύπες) πρέσβευε τα εξής: "Ο Κεϊνς κατά πολλούς ο μεγαλύτερος οικονομολόγος του 20ου αιώνα, για να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετώπιζε ο δυτικός κόσμος μετά το κραχ της Νέας Υόρκης (1929), πρότεινε την παρέμβαση του κράτους και τη χρηματοδότηση της οικονομίας και των επιχειρήσεων ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Ο Κεϊνς πρότεινε την άνοδο των δημοσίων δαπανών σε περιόδους κρίσεων για να καλύψουν μέρος του ελλείμματος ζήτησης (αποπλυθωρισμός) που ήταν το μεγάλο πρόβλημα. Μάλιστα η αύξηση της φορολογίας σε περιόδους κρίσης είναι πλήρως αντίθετη στη νοοτροπία του Κεϊνς ο οποίος ζητά μάλιστα αύξηση των ελλειμμάτων σε περιόδους κρίσης. Επίσης ο Κεϊνς επισήμανε ότι σε περιόδους κρίσεων το μόνο πράγμα που δεν κάνεις είναι μείωση των μισθών γιατί αυτό εξασθενίζει περαιτέρω τη ζήτηση και τη δύναμη της αγοράς."
Απόσπασμα από το άρθρο Κάνουμε ακριβώς τα αντίθετα με όσα πρότεινε ο Τζων Κεϊνς (John Keynes) στην κρίση του 1929!

Και βέβαια το συντριπτικό ποσοστό από τα χρήματα των δανειστών που έχουν ως τώρα εκταμιευτεί ΔΕΝ διοχετεύονται στην πραγματική οικονομία και τις ανάγκες της-Σοκ από New York Times: "Ετσι λεηλατούν την Ελλάδα η τρόϊκα και οι τραπεζίτες"... αλλά στην αποπληρωμή προηγούμενων δανείων κι επαχθών τοκοχρεολυσίων και στην ανακεφαλαιοποίηση των χρεοκοπημένων τραπεζών που μας επέβαλαν ως κεντρικά δοκάρια της οικονομίας!
(για δείτε και αυτά: Η διαπλανητική ανωμαλία του παγκόσμιου οικονομικού μοντέλου! και  ΑΙΣΧΟΣ: "Η Μινεσότα φορολόγησε τους πλούσιους και πέτυχε!")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου