ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων κύναιδων.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

...κι αν εκείνο το βράδυ (και όχι μόνο τότε) δεχτήκανε απειλές, η ακεραιότητα έπρεπε να'χει τον πρώτο λόγο!

  • "είναι τρέλα αυτή η λίστα που δόθηκε στην Ελλάδα, είναι η πλήρης καταστροφή της εθνικής της κυριαρχίας" Πολ Κρούγκμαν  στους New York Times, στις 13/7/2015
  •  «Λάθος» το μνημόνιο και το PSI -αυτοκριτική για το ΔΝΤ που ομολογεί ότι «υποτίμησε τις επιπτώσεις της σκληρής λιτότητας και εκτίμησε λάθος την πορεία του χρέους» Εμπιστευτική έκθεση του ΔΝΤ που αναπαρήχθη από πλειάδα ξένων ΜΜΕ, εκθέτει την τρόικα και τους εγχώριους στυλοβάτες των μνημονίων καθώς αναγνωρίζει ότι η σκληρή λιτότητα έπνιξε την Ελλάδα εν γνώσει των ιθυνόντων ΕΕ και ΔΝΤ. (Επίσης, αξιωματούχοι του ΔΝΤ έχουν δηλώσει ότι ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΥΦΙΣΤΙΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ τότε αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΒΙΩΣΙΜΟ!)Δήλωση του αντιπροέδρου της συγκυβέρνησης κ.Δραγασάκη για την επίτευξη της θανατικής καταδίκης της κοινωνίας, της 15 Ιουλίου στο "στάλαγκ" των Βρυξελλών, παρά τις δηλώσεις Λαφαζάνη όχι και πολύ καιρό πριν για "μη υπογραφή της Θανατικής καταδίκης του λαού":

"Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον πρόεδρο Ομπάμα γιατί ενδεχομένως χωρίς τη δική τους συμβολή και επιμονή ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει και θέματα χρέους και αναπτυξιακό ορίζοντα ίσως να μην πετυχαίναμε"..!

Παροιμιώσης ενδοτικότητα; ασύστολη ξετσιπωσιά και ξεδιάντροπο τσαλαπάτημα της λαϊκής ετυμηγορίας του "ΟΧΙ" σε "συμφωνίες θανάτου"; αναβίωση σημιτικών φαντασμάτων κατά την κρίση των Ιμίων με τη δήλωση-προσκύνημα προς τους "φίλους Αμερικανούς"; ή και αποκάλυψη του ποιοι τελικά ήταν αυτοί που κατά την "ολονυχτία" των διαπραγματεύσεων, της 12 προς 13 Ιούλη, πίεσαν μέχρι απροκάλυπτης υποταγής και "εθνικής παράδοσης"; Αυτοί που χρησιμοποίησαν όπως συνέφερε τα γεωπολιτικά-οικονομικά τους συμφέροντα τον πρωθυπουργό της "ελπίδας" και των γενναίων υποσχέσεων, βάσει απόλυτα συγκεκριμένου προγράμματος που του χάρισε και την εκλογική επικράτηση στο προτεκτοράτο της ελίτ...

Συνδέστε τα παραπάνω φυσικά και με αυτό το ιδιαίτερα διαφωτιστικό άρθρο: " Γερμανία, μια χώρα υπό Αμερικανική κατοχή ": απίστευτα στοιχεία για τον "μπαμπούλα" της Ευρώπης με τους υψηλούς ιδιοκτήτες!( 1. Ο κάθε καινούριος καγκελάριος έχει υποχρέωση να υπογράψει µε τις ΗΠΑ τη λεγόμενη Κάντσλερακτε, ένα απόρρητο έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου δεν γνωρίζει κανένας. 2. Οι ΗΠΑ θα ελέγχουν ολοκληρωτικά όλα τα γερμανικά ΜΜΕ όπως: ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες, περιοδικά, τυπογραφεία και εκδόσεις και ακόµα τηλεφωνικές επικοινωνίες, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική, εκπαιδευτικά προγράµµατα κλπ. μέχρι το… 2099! 3. Όλα τα αποθέματα χρυσού θα φυλάσσονται στις ΗΠΑ, στα υπόγεια της FED! "
"οι Γερμανικές Μυστικές Υπηρεσίες και ο Στρατός είναι μόνον θυγατρικές της CIA και του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και τίποτα περισσότερο")

Τελικά...δεν υπήρχε διέξοδος και αποτελεσματική εναλλακτική κίνηση; Ακόμη και αν απείλησαν με "κούρεμα μέχρι το μεδούλι" τις καταθέσεις των Ελλήνων, ακόμη και αν μίλησαν για στρατιωτικό πραξικόπημα ("λέμε τώρα..!") με την ενεργοποίηση "θυλάκων" τους στο στρατό και την αστυνομία, ακόμη και αν απείλησαν την ίδια την ασφάλεια του κ.Τσίπρα...

Νομίζω μια καλή απάντηση, πάνω σε τέτοιου είδους απορίες, προσφέρει το παρακάτω απόσπασμα από το άρθρο του Peter Koenig με τίτλο  Greece – Opening the Floodgates for the Financial Vultures ("Ελλάδα-Ανοίγοντας τους κρουνούς για τα οικονομικούς γύπες") στο Global Research:

"Είναι πολύ πιθανό ότι ο Τσίπρας και η ομάδα του  απειλήθηκαν - μια διαδικασία που τόσο καλά περιγράφεται στο "Εξομολογήσεις ενός Οικονομικού Δολοφόνου" του Τζον Πέρκινς. Αυτές οι "αμερικανοκίνητοι" ληστές της "τρόικας" δεν γνωρίζουν ενδοιασμούς. Αλλά -εάν όντως υπήρχαν απειλές- γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν βγήκε δημόσια να πει στον κόσμο γι 'αυτές; Αυτό είναι ότι έκανε ο Τσάβες, αυτό είναι ότι έκανε ο Κορέα του Ισημερινού, αυτό ακριβώς έκαναν και πολλοί άλλοι πριν από αυτόν. Αυτό θα ήταν και η καλύτερη προστατευτική ασπίδα του. - Το ερώτημα είναι πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η ακεραιότητα; Για έναν πολιτικό και ηγέτη μιας χώρας (να προσθέσουμε εμείς και μιας χώρας στην κατάσταση και το κρισιμότατο κομβικό σημείο που βρισκόταν, επηρεάζοντας πολλές επερχόμενες γενιές) θα πρέπει να είναι απεριόριστη."

Και κάτι άλλο που πιστεύουμε θα έκανε την ειδοποιό διαφορά όσον αφορά την "ακεραιότητα" και την ειλικρίνεια των προθέσεων αυτής της κυβέρνησης. Ποιος θα μπορούσε να κατηγορήσει και στο ελάχιστο τον πρωθυπουργό, αν εγκατέλειπε (σύμφωνα και με τη δημόσια προτροπή επώνυμων και ανώνυμων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, μέσω και των social media) το "κολαστήριο της διαπραγμάτευσης του τελεσίδικου εξευτελισμού" πριν αυτές ολοκληρωθούν όπως η μαφία του χρήματος και οι φρουροί της επιθυμούσαν. Και την ακριβώς επόμενη στιγμή έκανε μια δημόσια δήλωση στους δημοσιογράφους που αδημονούσαν. Προς τον ελληνικό λαό που με γενναιότητα και αποφασιστικότητα τον είχε εφοδιάσει με το αμεσοδημοκρατικό όπλο του "ΟΧΙ", αλλά και προς τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που παρακολουθούσαν με αγωνία για δικούς τους λόγους, και προς όλο τον υπόλοιπο κόσμο που επίσης είχε λόγους να ελπίζει για κάτι διαφορετικό από τη σύγκρουση "Δαβίδ και Γολιάθ". Και να δήλωνε για τις φοβερές πιέσεις και ενδεχόμενες απειλές που δέχτηκε και να τόνιζε ότι το βασικότερο εργαλείο στο χαρτοφύλακά του (το σαφές και ηχηρό "ΟΧΙ" του ελληνικού λαού) ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ στα παρανοϊκά αίσχη και τις αιμοχαρείς κτηνωδίες-"προαπαιτούμενα" των δανειστών! Και -γιατί όχι;- να μιλούσε και για ένα νέο δημοψήφισμα, όπου το "ΟΧΙ" και το "ΝΑΙ" θα κυοφορούσαν μια άλλη πλέον δυναμική και προοπτική οργανωμένης και συντεταγμένης απαγκίστρωσης από την αμετανόητα υποκριτική εμμονή σε καταστροφικές και όχι σωτήριες οικονομικές πρακτικές, από την τοκογλυφική μέγγενη και την κοινωνικά γενοκτονική λαίλαπα...

ανιχνευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου