Σελίδες

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ο Αριστοφάνης στις μέρες μας θα άλλαζε επάγγελμα

του Χρήστου Επαμ. Κυργιάκη

«Κρίμα» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός για την «απόδραση(!)» του δούλου του Χριστού Χλωρού. «Δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανέναν στις μέρες μας» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια.
  Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέφρασε την ανησυχία της και την ενόχλησή της για την απόδραση Χλωρού. Γιατί άραγε; Θεωρούν ότι έγινε αργοπορημένα, ότι έγινε νωρίς ή ότι δεν έπρεπε να γίνει;




Αν ζούσε στις μέρες μας ο Αριστοφάνης μάλλον θα άλλαζε σίγουρα επάγγελμα αφού δεν θα μπορούσε να συναγωνιστεί τη σάτιρα που κάνουν ορισμένοι από μόνοι τους με τα λεγόμενά τους που δεν μένει τίποτε άλλο να σατιρίσει κανείς.
Ας περάσουμε στο σατιρικό κουΐζ: «Βρείτε ποιος το είπε;».

1. Είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε κυβέρνηση. Εμείς, αμέσως θα δημιουργήσουμε (πρωτογενές πλεόνασμα). Θα πάρουμε άμεσα μέτρα πάταξης της διαφθοράς και δικαιοσύνης και λέμε για την έκθεση που έκανε ο γ.γ. Διαφάνειας, ο κ. Σούρλας.

α. Ο Σαμαράς
β. Ο Στουρνάρας
γ. Ο Βενιζέλος
δ. Ο Μηλιός

2. Τα πράγματα είναι πολύπλοκα. Εμείς, αρχίζουμε από το οικονομικό επιχείρημα, το οποίο είναι το πιο σημαντικό: ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και από τη στιγμή που δεν είναι βιώσιμο, πρέπει να γίνει.

α. Ο Βενιζέλος
β. Ο Σταϊκούρας
γ. Ο Σαμαράς
δ. Ο Μηλιός


3. Το επαχθές χρέος στην περίπτωση της Ελλάδας είναι περιορισμένο. Είναι τα εξοπλιστικά προγράμματα και ο εξηλεκτρισμός του ΟΣΕ, που δεν έγινε ποτέ. Είναι περίπου στο 5%. Η μεγάλη πλειοψηφία του χρέους, πάνω από το 90%, είναι παραδοσιακό, δημόσιο χρέος των αγορών, δηλαδή των ομολόγων. Εκεί δεν υπάρχει νομική διαδικασία για να αμφισβητηθεί.

α. Ο Σαμαράς
β. Ο Στουρνάρας
γ. Ο Σταϊκούρας
δ. Ο Σταθάκης

(.δ οτσ ετεράτνοπ)

Και η σάτιρα συνεχίζεται με αναδρομή στο παρελθόν…


Σε συνέντευξη του στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», ο κ. Σαμαράς δηλώνει για το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει τυχόν δεύτερο μνημόνιο ότι «δεν θα ψηφίσω καμία δέσμευση σε λανθασμένη και αδιέξοδη πολιτική». Δηλώνει επίσης ότι δεν θα ψηφίσει ούτε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «γιατί δεν περιλαμβάνει μέτρα ανάκαμψης» και προσθέτει ότι «περικοπές χωρίς ανάκαμψη προκαλούν χειρότερη ύφεση, περισσότερα λουκέτα και μεγαλύτερη ανεργία».



Ο κ. Σαμαράς δηλώνει αντίθετος και με το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο και υπογραμμίζει ότι «δεν πετάμε έξω 200.000 κόσμο και λύνουμε το πρόβλημα». Η αντιστροφή ενός λάθους είναι καμιά φορά χειρότερο λάθος, σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ και τονίζει στη συνέχεια πως είναι και οικονομικά επιζήμιο αφού «όταν το Δημόσιο απολύει έναν εργαζόμενο τότε γλιτώνει βέβαια το μισθό του αλλά πληρώνει επίδομα ανεργίας, δεν εισπράττει φόρο εισοδήματος, εισπράττει λιγότερο ΦΠΑ λόγω μείωσης της κατανάλωσης κ.οκ. Προτείναμε απαγόρευση προσλήψεων για 3 χρόνια που σημαίνει ότι θα μειωθούν οι απασχολούμενοι στο Δημόσιο
κατά 75.000 λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωνε δημόσια στις τοποθετήσεις του αλλά και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις γιατρών. Μάλιστα από τα τέλη Αυγούστου υποσχέθηκε ότι θα παραιτηθεί εάν υπάρξει έστω και μία απόλυση. «Εάν υπάρχει έστω και μια απόλυση θα παραιτηθώ από την πολιτική… αλλά αν δεν υπάρχει θα παραιτηθεί εκείνος από το ΕΣΥ» είπε αναφερόμενος στον συνδικαλιστικό εκπρόσωπο του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» για τη διαθεσιμότητα.



«Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, σας παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

…και επιστροφή στο παρόν.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστογιάννης, αναφερόμενος στην χούντα των Συνταγματαρχών τόνισε: «την εποχή εκείνη ήταν μια επανάσταση» επισημαίνοντας ότι «δεν είναι το ίδιο με την τρομοκρατία».

Επαναφορά στην κανονική ροή



- «Κρίμα» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός για την «απόδραση(!)» του δούλου του Χριστού Χλωρού. «Δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανέναν στις μέρες μας» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια.

- Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέφρασε την ανησυχία της και την ενόχλησή της για την απόδραση Χλωρού. Γιατί άραγε; Θεωρούν ότι έγινε αργοπορημένα, ότι έγινε νωρίς ή ότι δεν έπρεπε να γίνει;

- Πάντως, δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι τον άφησαν και δεν τους ξέφυγε. Ούτε υπάρχει κανένας Έλληνας που να πιστεύει ότι δεν θα τον «πιάσουν» πριν τις εκλογές.

- Κανένας Έλληνας δεν πιστεύει πως η απόδραση ήταν στημένη, ούτε μπορεί να φανταστεί πώς τα κατάφερε ο Χλωρός και το έσκασε ενώ τον παρακολουθούσαν 12 περιπολικά. Είναι γάτα ο τύπος. Φαίνεται άλλωστε.

- Πάντως ο ΤηλεΓιάννης δεν έχασε ευκαιρία να εξομοιώσει το Βελουχιώτη με την τρομοκρατία με αφορμή τη φωτογραφία-φόντο του Χλωρού. Ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης και ο Τσε Γκεβάρα τη γλύτωσαν.

- Προφανώς, αν ζούσε τότε ο ΤηλεΓιάννης δεν θα προέβαινε ποτέ σε «τρομοκρατικές ενέργειες» σαν αυτές του Άρη Βελουχιώτη. Θα προτιμούσε ίσως να ασκεί «σκληρή κριτική» από το ραδιόφωνο της εποχής;

- Δεν τον πάει με τίποτα τον Βελουχιώτη ο ΤηλεΓιάννης. Μάλλον δεν συμφωνεί στιλιστικά μαζί του και σίγουρα δεν του αρέσει το μούσι που είχε. Δεν βλέπω κανέναν άλλο λόγο!

ΠΗΓΗ:
http://kyrgiakischristos.wordpress.com/

Εμείς το διαβάσαμε στο ΡΕΣΑΛΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου