Σελίδες

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Αρχίζει λογιστικός έλεγχος του ελληνικού χρέους




Σχόλιο: Ίδωμεν...
 {από παλιότερες αναρτήσεις: α)Για να αποκτήσει περισσότερο βάρος στις διαπραγματεύσεις, που προοιωνίζονται μάλλον άσκημα, η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είχε κάθε συμφέρον να διεξαγάγει το συντομότερο δυνατό το λογιστικό της έλεγχο –όπως εξάλλου το προβλέπει ένας ευρωπαϊκός κανονισμός- προκειμένου να ρίξει φως στις πολυάριθμες παρατυπίες που έχουν διαπράξει οι πιστωτές και οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις. Όλα αυτά τα παράνομα, απεχθή, άνομα και δυσβάστακτα χρέη θα πρέπει να ακυρωθούν άνευ όρων. - «Οι Βέλγοι θα πληρώσουν για τους Έλληνες;»
β) Reuters: Η Μεγάλη Απάτη Με Το Ελληνικό Χρέος – Έδωσαν Δάνεια Για Να Εισπράττουν Τόκους! - ας το ξαναπούμε: οι δανειστές χρηματοδοτούν επί της ουσίας τους εαυτούς τους! Και όχι την (αγ)Ελλάδα!
γ)  "Αργεντινός Οικονομολόγος Καθηγητής Πανεπιστημίου: Απαλλαγείτε από τους τοκογλύφους!"
Ο Κατς ήρθε στην Αθήνα της μιζέριας, της οικονομικής ασφυξίας και της ..αυτομαστίγωσης για να μας θυμίσει ότι όσα ζούμε, τα έζησαν κι άλλοι. Και επιβίωσαν.
Ότι μπορούμε να βγούμε από το τέλμα πιο γρήγορα από όσο νομίζουμε. Οτι η οικονομία της Αργεντινής είδε άσπρη μέρα μόνον όταν σταμάτησε να κάνει ό,τι της ζητούσαν οι πιστωτές.

Όπως η Ελλάδα σήμερα, έτσι και η Αργεντινή στα τέλη της δεκαετίας του ’90 όφειλε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει.
 δ) "Ο Κορέα όχι μόνο δεν μπορεί να περηφανεύεται για το επαναστατικό του παρελθόν, αλλά υπήρξε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών στην κυβέρνηση του Αλφρέντο Παλάσιο, που πραγματοποίησε μια γιγαντιαία «κωλοτούμπα» στις προγραμματικές δηλώσεις και αποφάσισε να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας των προκατόχων της. Για την Ιστορία, η στιγμή της ριζοσπαστικοποίησης του Κορέα ήρθε όταν η Παγκόσμια Τράπεζα (ως άλλη ΕΚΤ) καθυστέρησε την παροχή της δόσης ενός δανείου, προκειμένου να προκαλέσει προβλήματα ρευστότητας στην οικονομία. Ο Κορέα μετατράπηκε σε ένα είδος λαϊκού ήρωα υποβάλλοντας την παραίτησή του και έναν χρόνο αργότερα, ως πρόεδρος πλέον της χώρας, έγινε φόβος και τρόμος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε προσωπικά την απέλαση του επικεφαλής του ΔΝΤ, Μπομπ Τράα, ο οποίος στη συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καταστροφική του πολιτική σε μια ακόμη Μπανανία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος."-Τα αρνάκια του χρέους που έγιναν «στρίγγλες»}
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Αρχίζει λογιστικός έλεγχος του ελληνικού χρέους

Αρχίζει λογιστικός έλεγχος του ελληνικού χρέους, μετά από συγκρότηση Επιτροπής της Βουλής, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, η πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως η συγκρότηση της Επιτροπής αποτελεί ελάχιστο χρέος προς τον ελληνικό λαό και προς την ευρωπαϊκή κοινότητα για τη Δικαιοσύνη και την αλήθεια.

Όπως εξήγησε, η Επιτροπή θα διερευνήσει ποιο τμήμα των δανείων που δόθηκαν στην Ελλάδα διασπαθίστηκε σε υποθέσεις μίζας, διαφθοράς και διαπλοκής, ώστε, με τον τρόπο αυτό, να καταδειχθεί το τμήμα του χρέους που είναι νόμιμο και ποιο επαχθές και επονείδιστο, δηλαδή παράνομο και μη οφειλόμενο.

Η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής, στην οποία μετέχουν η Σοφία Σακοράφα, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ερίκ Τουσέν, Βέλγος επιστήμονας, ορίστηκε για τις 7 και 8 Απριλίου.
Τα πρώτα συμπεράσματα αναμένεται να παρουσιαστούν τον Ιούνιο.
Από την πλευρά της, η Σ. Σακοράφα υποστήριξε πως «θέλω να διαβεβαιώσω ότι ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια. Για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο»

Ο Ερ. Τουσέν παράλληλα, διέτεινε πως η Επιτροπή είναι σε θέση να παρουσιάσει ποιο μέρος του χρέους είναι θεμιτό και ποιο αθέμιτο, ποιο είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, επονείδιστο, μη βιώσιμο και επαχθές και η εξόφληση του οποίου εμποδίζει τους πολίτες να απολαμβάνουν τα θεμελιώδη τους δικαιώματα.

Επίσης, αποκάλυψε πως η Επιτροπή θα εξετάσει και την περίοδο πριν το 2010 και ειδικότερα τις συμβάσεις εξοπλισμών, τις συμβάσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις συμβάσεις στον τομέα των μεταφορών κι εκείνες με τη Siemens και τον ΟΤΕ για τον εξοπλισμό και την αγορά υλικού κ.α. για τη μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου