Σελίδες

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

" Οι φοιτητές παίρνουν τη ζωή τους πίσω: Λένε «όχι» στο lockdown και κάνουν «δια ζώσης» διάλεξη στο γρασίδι του ΑΠΘ "

(Σχόλιο: Αυτά είναι! Κάθε αλλαγή, και η πιο φρέσκια πνοή ζωής, ξεκινά από τα νιάτα! Για να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα του εξόφθαλμα χυδαίου κυνισμού, των εξόφθαλμα παθολογικών κι επικίνδυνων ψεμάτων για τη δημόσια υγεία και ευημερία, του μισανθρωπισμού, της πασιφανούς εχθρικότητας για τη ζωή και την ορμή της, τη λαχτάρα της για μάθηση και τις αιώνιες χαρές της! Από πότε η"θεραπεία" και "λύση" είναι τρισχειρότερη κι απείρως φονικότερη από το "πρόβλημα", από πότε επαναλαμβανόμενα διαδοχικά και αποδεδειγμένα τραγικά σφάλματα μας κάνουν το "σωστό"; Και γιατί η Λογική να δεχθεί να αλωθεί από το Παράλογο, επειδή έτσι το θέλει μια κακοποιός Ελίτ κι εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και τις χουντολάγνες ατζέντες της;)

Πίσω παίρνουν τις ζωές τους οι φοιτητές, οι οποίοι έχουν παραμείνει εδώ και έναν περίπου χρόνο (με εξαίρεση ένα διάστημα ενδιάμεσα) εκτός αιθουσών.

Φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν δια ζώσης διάλεξη στα γρασίδια της Φιλοσοφικής στέλνοντας το μήνυμα πως «το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές».

Οι φοιτητές αψήφησαν τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και πραγματοποίησαν δια ζώσης διάλεξη υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο campus.

Η διάλεξη από δικηγόρο και υποψήφιο διδάκτορα της Νομικής στο Ποινικό Δίκαιο είχε θέμα «Εισαγωγή στο Ποινικό Δίκαιο & στη Θεωρία της Ποινής» και, όπως αναφέρουν οι φοιτητές, μέσω της διάλεξης «στείλαμε το μήνυμα πως το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές και τις ανάγκες τους» και το μήνυμα «να γίνουμε φοιτητές ξανά».

Παράλληλα, οι φοιτητές κατήγγειλαν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου, δίπλα στα γρασίδια φιλοσοφικής όπου διεξαγόταν η διάλεξη. «Τους κάναμε ξεκάθαρο: δεν έχουν θέση στις σχολές μας!» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτουν:

«Η πολύμορφη δραστηριότητα, η ζωντανή παρουσία των φοιτητών είναι που μπορεί να εμποδίσει στη πράξη την εφαρμογή του νέου απαράδεκτου νόμου Κεραμεως - Χρυσοχοΐδη, είναι αυτή που απαντάει στη καταστολή. Συνεχίζουμε τη πλούσια δραστηριότητα των συλλόγων! Επιστρέφουμε στα πανεπιστήμια μας».

Να σημειωθεί πως η διάλεξη διοργανώθηκε μετά από σχετική απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής.


Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου