Σελίδες

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

" HUAWEI VS USA: Ο 2ος Ψυχρός Πόλεμος "

(Ως σχόλιο: Huawei- ΗΠΑ 1-0, προς το παρόν. Ο υπό κινεζικό έλεγχο εταιρικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών, παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ και τις απαγορεύσεις πρόσβασης στις αμερικανικές αγορές, ανακοίνωσε τo Noέμβρη του '19 την καταβολή μπόνους 286 εκατομμυρίων δολλαρίων στο υπαλληλικό της προσωπικό, ενώ μέχρι και τώρα τα ομόλογά της διαπραγματεύονται πάνω από την ισοτιμία...)

HUAWEI VS USA: Ο 2ος Ψυχρός Πόλεμος

Οι ειδικοί της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Κίνα ενίσχυσε την οικονομία της κλέβοντας εταιρικά, επιστημονικά και στρατιωτικά μυστικά. Ένα από τα προβλήματα είναι ότι ο κινέζικος τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κατασκοπεύσει τους Αμερικάνους. Ειδικότερα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ φοβάται ότι ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός της Huawei θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκοπεία από τις κινέζικες Αρχές και καλεί άλλες χώρες να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα Huawei και ZTE. Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργούν σημαντικά προβλήματα για την εταιρεία στην παγκόσμια τηλεπικοινωνιακή αγορά εν μέσω της ενεργού ανάπτυξης δικτύων 5G και της κατασκευής νέας υποδομής, στην οποία ενδιαφέρεται η Huawei.
  Το πρώτο πρόβλημα της Huawei στις Ηνωμένες Πολιτείες προέκυψε το 2003, όταν ο κατασκευαστής εξοπλισμού δικτύου Cisco Systems την μήνυσε, κατηγορώντας την κινέζικη εταιρεία ότι παραβιάζει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της και κλέβει τον κώδικα λογισμικού των δρομολογητών και των διακοπτών. Ένα χρόνο αργότερα, το 2004, η Huawei αφαίρεσε τους αμφιλεγόμενους κώδικες και στοιχεία λογισμικού, κλείνοντας την υπόθεση. Αργότερα, υπήρξαν και άλλοι ισχυρισμοί περί κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας από εταιρείες των ΗΠΑ. Η Motorola ισχυρίστηκε το 2004 ότι από την έδρα της εταιρείας T-Mobile στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε κλαπεί πνευματικό υλικό.
  Δεδομένου, όμως, ότι η Κίνα -βάσει του Κομμουνιστικού καθεστώτος- θα πρέπει να ελέγχει τα πάντα, τα πάντα θα πρέπει να υπόκεινται σε συμφέροντα του κόμματος. Κι όταν εμπλέκεται το κράτος στη μέση μια οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να είναι υποχείριο. Σ’ αυτή τη θέση βρίσκεται η μεγάλη εταιρεία που δικαιολογημένα βάλλεται, ακόμα κι αν δεν έχει διαπράξει καμία από τις παραβάσεις για τις οποίες κατηγορείται. Παρόλο που η Κίνα υπό-σχεται να αγοράσει μεγάλο αριθμό αμερικάνικων προϊόντων, ακόμα κι αν συμβεί αυτό ο εμπορικός πόλεμος δεν θα επιλυθεί και οι τεχνολογικοί πόλεμοι της Huawei δεν θα εξαφανιστούν. Αυτή είναι μια μάχη για παγκόσμια κυριαρχία.

δανειστήκαμε το παραπάνω κείμενο από τις εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου