Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Μια καθηλωτική ματιά στο ΑΦΥΣΙΚΟ: " Samsara ~ Ron Fricke "

" Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να γυριστεί σε 25 χώρες πέντε ηπείρων. Γυρίστηκε σε φιλμ 75 mm, και μας ταξιδεύει σε ιερούς τόπους ανά τον κόσμο, σε ζώνες καταστροφής, σε θαύματα της φύσης και του ανθρώπου. Ο Ron Fricke, σκηνοθέτης της ταινίας, Samsara (παραγωγός Mark Magidson) έκανε γυρίσματα σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε σφαγεία αλλά και σούπερ μάρκετ και τα έξι λεπτά (απ’ το 100λεπτο ντοκιμαντέρ) έχουν μοιραστεί πολύ τους τελευταίους μήνες. Η ταινία έκανε πρεμιέρα το 2011 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.""ΣΑΜΣΑΡΑ: είναι για τους Βουδιστές ο τροχός των γεννήσεων. Πιο συγκεκριμένα σημαίνει την περιστροφή και την εναλλαγή. Η περιστροφή σχηματίζεται από την δύναμη μιας πρωταρχικής αιτίας που θέτει σε συνεχή κίνηση τον τροχό εναλλασσόμενων αιτιών και αποτελεσμάτων –γνωστό ως νόμο του κάρμα – και οδηγεί την Μονάδα, το Πνεύμα, στον ωκεανό των γεννήσεων και των θανάτων. Στόχος είναι να καταφέρει να μην δημιουργεί πλέον κάρμα κι έτσι να απελευθερωθεί από τα δεσμά αυτού του τροχού και να μην χρειάζεται να ξαναγεννηθεί. Έως τότε όμως κάθε ψυχή είναι αναγκασμένη από αυτό τον νόμο, να μπαίνει μέσα στην ύλη για να πάρει τις εμπειρίες που χρειάζεται, ώστε να συνειδητοποιήσει την θεία της προέλευση, να κατακτήσει την Φώτιση και τότε δεν θα χρειαστεί να ξαναμπεί στην ύλη.
Απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ ΣΑΜΣΑΡΑ...μια καλλιτεχνική πανδαισία εικόνων ως η αυταπόδεικτη κριτική της κοινωνίας -και του κόσμου στον οποίο σήμερα ζούμε..." (σχόλιο: και, δυστυχώς έχουμε φτάσει να το θεωρούμε ως κάτι το αναπόφευκτο...)

Kαι η δική μας άποψη;
Κάπως έτσι: Είσαι οι συνήθειές σου, η τροφή σου, η συναίνεσή σου...

Κι αν έχετε γερό στομάχι, αλλά και θέλετε να δείτε τι "μαγειρεύουν" οι αρμόδιοι για εσάς(εμάς) και τα παιδιά σας (μας), αυτοί που μεριμνούν πάντοτε για το καλό των "πολιτών"-υπηκόων μετά φυσικά από εκείνο των εταιρειών τους, τότε:  Καμάρωσε το πώς φτάνει η τροφή σου στο πιάτο σου...


Aπό την ίδια ταινία: Samsara — Military Sequence 
(όσον αφορά τα σφαγεία για...ανθρώπους!)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου