Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

TV vs ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

(ένα αρκετά παλιότερο άρθρο από εμάς, που λόγω λανθασμένου χειρισμού "κατέβηκε" από το μπλογκ. Το αναδημοσιεύουμε ως 1ο μέρος του άρθρου TV vs ANEΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ (2ο μέρος) , που είχε κι αυτό αναρτηθεί λίγο αργότερα. Μπορείτε κάλλιστα να το θεωρήσετε και ως συμπλήρωμα αυτού του πρόσφατου άρθρου: Πως η TV Ελέγχει την Σκέψη και την Συνείδηση)

TV vs ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ


Η εφεύρεση της τηλεόρασης θα μπορούσε ν'αποτελέσει ένα υπερπολύτιμο μορφωτικό εργαλείο για όλους τους ανθρώπους!
   Θα μπορούσε...
Όμως εξαρχής αυτή η εφεύρεση δεν είχε τέτοιους αλτρουιστικούς και επιμορφωτκούς στόχους! Τ'αντίθετο...
  Γιατί η τηλεόραση λειτουργεί προς όφελος κρυφών και φανερών ελίτ. Σκοπός της δεν είναι να αφυπνίζει τους πολίτες, αλλά να τους κοιμίζει. Οι ειδήσεις είναι με τέτοιο τρόπο κατασκευασμένες ώστε να ανταποκρίνονται στην "κοινή λογική"(δηλ. στη λογική που εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντα κάποιων) και οι πολίτες προγραμματίζονται έτσι ώστε:
 να καταναλώνουν συνεχώς προϊόντα, να υιοθετούν ένα τελείως κενό περιεχομένου lifestyle, να τροφοδοτούν ένα ανούσιο σταρ σύστεμ, να προσκυνούν κατασκευασμένους Θεούς, να ψηφίζουν ανίκανους πολιτικούς, να αποκτούν εκ του μηδενός άχρηστες ανάγκες, να βλέπουν ηλίθιες εκπομπές, να αγοράζουν, να αγοράζουν ακόμα κι αν δεν έχουν χρήματα...

 Εφόσον σκέψη είναι η συσχέτιση των ιδεών και των πληροφοριών και η παραγωγή νέων, με τη συνδρομή της μνήμης, της κρίσης, της προσοχής και της φαντασίας, δηλ. των ανώτερων (δια)νοητικών λειτουργιών, οι τηλεχειραγωγοί και οι εντολοδόχοι τους απεύχονται τις προηγούμενες νοητικές λειτουργίες όπως ο διάβολος το λιβάνι!

  Φοβούνται την ανάληψη ευθυνών, πρωτοβουλιών και την αυτοοργάνωση των ανθρώπων με τρόπους που υπηρετούν τα πραγματικά συμφέροντά τους, όπως φοβούνται και την καλλιέργεια αληθινής αλληλεγγύης ανάμεσά τους. Αυτά είναι πράγματα πολύ επικίνδυνα για τις ελίτ!
 'Ετσι προσπαθούν με όλα τα μέσα (όπως τα ΜΜΕ στο βαρύ τους οπλοστάσιο) να πλάσουν το μαζάνθρωπο, το μη σκεπτόμενο άβουλο ον, που η προσωπικότητά τουμετατρέπεται σ'ένα "χιλιομπαλωμένο κέλυφος". Μια χάρτινη προσωπικότητα, η οποία διαμορφώνεται από κατευθυνόμενες κι ελεγχόμενες εξωτερικές επιρροές κι όχι από τον εσωτερικό πλούτο και το πλεόνασμα ενέργειας του ανθρώπινου όντος. Και τά χουν καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό, κακά τα ψέματα..!

 Οπότε, αν ανήκεις σε αυτούς που εμπιστεύονται αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά στο "ομιλών κουτί που εισβάλλει στον προσωπικό σου χώρο" τη διασκέδασή τους και την ενημέρωσή τους (όπου εδώ συμβαίνουν απίστευτα όργια παραχάραξης των γεγονότων και διαστρέβλωσης των καταστάσεων) και οι γνώμες σου για το ευρύτερο γίγνεσθαι προκύπτουν ως απόρροια αυτής της εξάρτησης... Δεν θα'πρεπε, τότε, να παραπονιέσαι για όλα τα περίεργα έως παρανοϊκά που συμβαίνουν στη ζωή σου και γύρω απ'αυτή! Και όχι μόνο στη χώρα σου, αλλά και σε όλο τον πλανήτη που μας φιλοξενεί(ή... μας ανέχεται υπομονετικά ακόμη), καθώς τα πάντα συνδέονται και αλληλεπιδρούν με άμεσους κι έμμεσους, ορατούς κι αόρατους τρόπους. Γιατί πολύ απλά είσαι κι εσύ μέρος αυτής της παράκρουσης, συμμετέχεις σ'αυτή, ή για να το θέσουμε σε πιο πλατιές βάσεις:

 ανήκεις κι εσύ στα βρισκόμενα σε σύγχυση προβατάκια-ιδιοκτησία επιτήδειων "τσελιγκάδων", μέσα στην παγκοσμιοποιημένη στρούγκα της τεχνο-νεοφεουδαρχίας, των ψυχοπαθητικών αγορών, των αχόρταγων για κέρδη πάνω σε κουφάρια πολυεθνικών και τραπεζιτών και των έξυπνων βομβών που διασφαλίζουν αυτά τα κέρδη και προσφέρονται και για αναπαυτικό τηλεοπτικό χάζι...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου