ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων κύναιδων.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Ο κόσμος δε θέλει Γουάι Φάι. Θέλει ΝΑ ΦΑΕΙ! Γ@μѠ το κεφάλι μου!

Mετά από μια ώρα και βάλε συνέντευξης ο Σαμαράς τα έλυσε όλα. Θα δώσει λέει wi-fi σε όλη την Ελλάδα. Επίσης επειδή όλοι από αύριο θα γίνουμε προγραμματιστές και χάκερς, θα πουλάμε πανάκριβα τις ιδέες μας στη google.

Βέβαια μπορούμε να τις πουλάμε και στον κύριο πτωχευμένο με τα πολλά περιοδικά όπως διαβάσαμε στα παραπολιτικά ώστε να παίρνει κρατική διαφήμιση από τον ΕΟΤ η γυναίκα του και να τσιμπάμε κανα φράγκο.

Μα τι βλακείες είναι αυτές; Γ@μѠ το κεφάλι σου μ@λακά! Όχι το δικό μου.

Ο κόσμος δε θέλει γουάι φάι, να φάει θέλει ρε! Το καταλαβαίνεις;

Ν Α Φ Α Ε Ι !

Και μαζί με αυτό να κοιμηθεί, να πιει, να ζεσταθεί. Κι έρχεσαι εσύ με ένα στουρνάρι (δε θυμάμαι το όνομά του) και του δημεύετε τα σπίτια και του βάζετε και 2500 πρόστιμο για το τζάκι; Και ποιος θα κρίνει αν το τζάκι εκπέμπει ρύπους; Οι καλικάτζαροι; Αλήθεια με τις βιομηχανίες που έχουν φουγάρα τι γίνεται; Υφίστανται ελέγχους;

Κοίτα Αντώνη αν θες να φύγεις, κάνε το σαν άνθρωπος, πήγαινε στο αεροδρόμιο και πάρε μια πτήση για το Πουέρτο ντε λα Αγύριστος. Δε χρειάζεται να αποτελειώσεις τα πάντα.
 
 
του Στρατή Μαζίδη από freepen  μέσω ΓΡΕΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου