Σελίδες

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Νερό προς πώληση! και όποιος...

...δεν έχει να πληρώσει, πεθαίνει απ'τη δίψα! Για το πλέον βασικό αγαθό της ζωής! Αλήθεια πότε θα'ρθει η ώρα του αέρα; (σε τιμές ευκαιρίας για κατοίκους μεγαλουπόλεων, όπου η ποιότητά του είναι υποβαθμισμένη πολύ λόγω ρύπων).
 Και εξακολουθείτε να θεωρείτε ότι ο κόσμος που (μας υποχρεώνουν να)ζούμε, δεν είναι ο "παιχνιδότοπος" των ψυχοπαθών; Κι εμείς τα παιχνίδια τους...Που θέλουν να ελέγχουν ψυχή τε  και σώματι!
 Το παρακάτω άρθρο το βρήκαμε στα Κατοχικά Νέα και το παραθέτουμε.
 Αν σας φανεί τελείως παρανοϊκό, κάντε την προσωπική σας έρευνα στο διαδίκτυο για την ιδιωτικοποίηση του νερού σε διάφορες πόλεις και χώρες, τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν, αλλά και σε αυτά που ετοιμάζουν για το μέλλον. Και στην Ελλάδα βαδίζουν προς τα εκεί! (Δείτε την ανάρτηση της 10/6: CODEX ALIMENTARIUS - η διατροφική γενοκτονία + η επίθεση και στο...νερό!!!)

     
  Άντε και..."τη δροσιά του να'χουμε!"

  ανιχνευτής


"Όλα τα νερά της Χιλής εκτός από τη θάλασσα, έχουν «κοπεί» σε μερίδια που ονομάζονται «δικαιώματα νερού». Τα «δικαιώματα νερού» είναι τίτλοι ιδιοκτησίας ισόβιοι, ξέχωροι από τη γη και έχουν εμπορική αξία, όπως ακριβώς ένα σπίτι, ή ένα κτήμα. Μπορείς να το νοικιάσεις, να το χρησιμοποιήσεις, ή να το κρατήσεις χωρίς να το κάνεις τίποτα περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή, για να το πουλήσεις ακριβά.

 Στη χώρα, που θεωρείται πρωτοπόρος στις εφαρμογές του νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικοποιήσεων, όλα τα νερά πωλούνται. Ποτάμια, λίμνες και υπόγεια ύδατα καταλήγουν σε ιδιώτες, σε επιχειρήσεις και κερδοσκόπους που θεωρούν το νερό επένδυση με σκοπό το κέρδος. Στη Χιλή το νερό δεν θεωρείται πια αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά εμπορεύσιμο προϊόν. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει, πως αν είσαι αγρότης δεν μπορείς να ποτίσεις το χωράφι σου ακόμα και αν αυτό βρίσκεται στις όχθες του ποταμού διότι το ποτάμι μπορεί να ανήκει σε άλλους. Αντιστοίχως, δεν μπορείς να πάρεις νερό αν δεν έχεις «δικαίωμα» και συλλαμβάνεσαι αν πιαστείς επ' αυτοφώρω.

Όλα ξεκίνησαν το 1981, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Πινοσέτ όταν δημιουργήθηκε ο Κώδικας του Νερού (Codigo de Aguas), ένα πακέτο νόμων οι οποίοι θεμελιώνουν ότι το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό, αλλά ιδιωτικό προϊόν."


Πηγή:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου