ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Οι προσαρμοσμένες στο πνεύμα των καιρών πασχαλινές ευχές!


Μην σας μπαίνουν ανόητες και επικίνδυνα επαναστατικές ιδέες ότι εσείς ορίζετε το μυαλό και το σώμα σας... 

Η ελληνική κυβέρνηση και οι πανδημιολόγοι της σας εύχονται Καλό Πάσχα!
Χρόνια πολλά και περιορισμένα, στενά ελεγχόμενα, ασφαλή και μαζεμένα,   πανικοβλημένα για να μην ασθενήσουν και τελειώσουν πρόωρα παρά όλες τις φωνές περί αντιθέτου, κι αποστειρωμένα και υπάκουα στις εντολές των θεματοφυλάκων της "ασφάλειας". Προσέξτε μην μας αναγκάσετε στο τέλος να ακολουθήσουμε τις "φωνές λογικής" από την αλλοδαπή και σας αρπάζουμε μέσα από τα ίδια τα σπίτια σας για να λάβετε "αξιοπρεπή μεταχείριση"
Είναι αλήθεια ότι η εποχική γρίπη σκοτώνει κάθε χρόνο 250 με 500 χιλιάδες, συχνά και παραπάνω, ανθρώπους παγκοσμίως και όχι μόνο κυρίως ηλικιωμένους με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, αλλά πλέον αποφασίσαμε να νοιαστούμε έμπρακτα!Η ελληνική αστυνομία, στο εορταστικό πνεύμα των ημερών, σας εύχεται καλό Πάσχα και χρόνια πολλά!
 Μέσα στο σπίτι και χωρίς να παίρνετε και πολύ θάρρος από την οργιαστική ανοιξιάτικη φύση, που ίσως και να είναι αποτέλεσμα προβοκατόρικης ενέργειας κάποιου "αόρατου εχθρού"! Για όσους νιώθουν το θυμό να φουντώνει και εκτονώνονται με συνθήματα όπως "θα λογαριαστούμε μετά", τους υποσχόμαστε ότι αν το θέλουν πολύ τότε ...θα "τσουγκρίσουμε μετά". Κι άμα δούμε τα σκούρα, να ξέρετε όλοι σας ότι αιωρείται και η αναγκαιότητα του "κλειστείτε μέσα ξανά".


Η γειτονική, πολύπαθη ιταλική κοινωνία, αν και καθολική στο θρήσκευμα, σας εύχεται καλό ορθόδοξο Πάσχα και χρόνια πολλά!
Σας εύχεται να μην πεινάσετε και πιάσετε το δικό της κοινωνικό πάτο, αλλά καλό θα ήταν να μπορούσατε να παράγετε μόνοι την τροφή σας, αν είχατε τη δυνατότητα πρόσβασης στην ύπαιθρο και κατοχής παραδοσιακών σπόρων και ελεύθερης καλλιέργειας. Και αν δεν εξαρτόσαστε τόσο πολύ από τα σούπερ-μάρκετς και τα φαινόμενα εκτίναξης τιμών στα ύψη κι ελλείψεως σε βασικά αγαθά εν μέσω καθολικής οικονομικής καταστροφής. Το σκατό, ασχέτως του τι λέγεται, δεν γίνεται παξιμάδι...

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου Bill Gates σας εύχεται καλό Πάσχα και χρόνια πολλά!
Eπίσης συγχαίρει την πάντα πρόθυμη να αφουγκραστεί τις ανάγκες των καιρών και συνεργάσιμη σε επαναστατικές καινοτομίες ελληνική κυβέρνηση, για το νόμο που πέρασε στις 11 Μαρτίου και λίγοι τον πήραν όπως πάντα είδηση, περί υποχρεωτικού εμβολιασμού ολόκληρου του πληθυσμού σε περίπτωση πανδημίας. Κατασκευασμένης ή μη,   υπαρκτής ή όχι, ελάχιστη σημασία έχει για εμάς και τις αγνές επιδιώξεις μας...
Συγχαίρει και τους νομικούς κύκλους της χώρας διότι δεν κουνήθηκε ούτε φύλλο μπροστά σε αυτή την εξέλιξη.
"Όλοι μαζί μπορούμε να εμβολιαστούμε και να τσιπαριστούμε", ώστε ο "Θαυμαστός Νέος Κόσμος" του Άλντους Χάξλεϋ να γίνει επιτέλους παγκόσμια πραγματικότητα. Μην σας μπαίνουν ανόητες και επικίνδυνα επαναστατικές ιδέες ότι εσείς ορίζετε το σώμα σας και μπορείτε να επιλέξετε αν θα εισαχθεί οτιδήποτε σε αυτό. Εμείς γνωρίζουμε το καλό σας και το έχουμε αποδείξει επανειλημμένως και κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να σας σώσουμε, ούτε καν εσείς οι ίδιοι !

(Η ανάρτηση αυτή αποτελεί προϊόν σύνθεσης ιδεών του ανιχνευτή, του Ένοικου κι ενός ακόμη φίλου...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου