Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Ε.Τ. Ε.Ε. - ή extraterrestrial European Union -Καλοκαίρι που μας πέρασε, κάπου στην γραφειοκρατική καρδιά της Ευρωπαϊκής Δήθεν Ένωσης.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Υποτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ -κάποιοι πλέον τον αποκαλούν και Ε.Τ. 2- προβαίνει δημόσια στις παρακάτω δηλώσεις, ελέω Brexit:
«Θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτοί που μας παρατηρούν από μακριά, ανησυχούν. Έχω δει και ακούσει και ακούσει αρκετούς ηγέτες άλλων πλανητών. Είναι πολύ ανήσυχοι, διότι αμφισβητούν τον τρόπο με τον οποίον η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει. Έτσι πρέπει να καθησυχάσουμε και τους Ευρωπαίους και όσους μας παρατηρούν από μακρύτερα». - Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=2TnLjVMfIEE

Κι επειδή εκτός από το ύποπτο παρελθόν του -Γιούνκερ: Κανένα σχόλιο για τη φοροδιαφυγή του Λουξεμβούργου- έχουν κυκλοφορήσει και κάποιες κακοήθειες για το ότι του αρέσει να τα τσούζει και λίγο παραπάνω από το πολιτικά ορθό ενός δημόσιου ανδρός σε τόσο υψηλό αξίωμα, τού έγιναν και ερωτήσεις για το αν αστειεύεται ή εννοούσε ό,τι είπε κι αυτός απάντησε σοβαρός πως "ξέρει πολύ καλά τι λέει". Αλήθεια!

Άρα εδώ, ως ψαγμένοι και πάντα στοχαστικοί Ευρωπαίοι, οφείλουμε να εξετάσουμε όλα τα πιθανά σενάρια.

ΣΕΝΑΡΙΟ 1ο - το σοβαρό και πλήρως ανατρεπτικό:

Ο Γιούνκερ και οι άλλοι "εγκέφαλοι" της -Μαθήματα δημοκρατίας εις τας πολιτισμένας Ευρώπας!- ευρωπαϊκής ολοκληρωτικά αντιδημοκρατικής, τεχνοκρατικής και προκλητικής αναλγησίας έχουν επαφές -φιλικές; ή απλά εκτελούν εντολές;- με ηγέτες εξωγήινων φυλών που παρακολουθούν στενά -από πότε ξεκίνησαν άραγε να το κάνουν;- τα γήινα κοινωνικοπολιτικά δεδομένα.
 Και έχουν τους λόγους τους να θέλουν να διατηρηθεί το υπό κατάρρευση υπάρχον ευρωπαϊκό statuς quo. Άρα, όπως λέει και μια σοφή γήινη λαϊκή ρήση, "όλα τα'χε η Μαριορή, ο -εξωγήινος- φερετζές της έλειπε!" ή αλλιώς "τη γαμήσαμε"! Εκτός κι αν υπάρχουν και άλλες φυλές, σκεπτικιστικές όσον αφορά τη συνέχιση της ύπαρξης της Ε.Ε., για το καλό των φιμωμένων και πληγέντων κοινωνικά και οικονομικά πολιτών της. Κι έτσι διατηρείται μια εξωπλανητική ισορροπία, που επηρεάζει και τη γήινη, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στους κάθε λογής Γιούνκερ και τις ελίτ από πίσω τους. Γήινες και μη.
 Επίσης, ο Γιούνκερ και τα γήινα αφεντικά του ξέρουν καλά ότι κάτι πολύ σοβαρό παίζεται πάνω από τα κεφάλια μας, κάτι στο οποίο συμμετέχουν με αδιευκρίνιστο ρόλο και αυτοί και θέλουν να μας προετοιμάσουν για ό,τι έρχεται, σαν προφητική επιστημονικής φαντασίας movie του Χόλλυγουντ!

ΣΕΝΑΡΙΟ 2ο - το για γέλια και κλάματα και πλήρως mainstream για τις συνήθειες και τα χόμπυ της ευρωπαϊκής και όχι μόνο άρχουσας τάξης και αριστοκρατίας:
Εκεί στις τουαλέτες ή στα κυλικεία των ακριβοθώρητων κτιρίων της ευρωπαϊκής νομενκλατούρας ή πίσω από τις επτασφράγιστες για το δημοκρατικό κοινό θύρες των Eurogroup, οι υψηλά ιστάμενοι και οι πολιτικές τους καμαριέρες επιδίδονται σε διάφορα ευγενή και ακριβά σπορ, ή σε μια ευφάνταστη σύνθεση αυτών, κάτι που έχει αναπόφευκτο αντίκτυπο και στη δημόσια εικόνα και συμπεριφορά τους:
Ο Ένοικος...

2 σχόλια:

  1. γαμιουνται ολοι ειναι καριοληδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σσστ! Μην βρίζεις, γιατί θα μας ακούσουν και θα μας φορέσουν κάνα Κόφτη στη γλώσσα! Οι μέρες αυτής της Ε.Ε. δεν θα είναι πολλές. Οι ευρωπαϊκοί λαοί άργησαν αλλά άρχισαν να κατανοούν τους πραγματικούς σκοπούς της κατασκευής της.

      Διαγραφή