ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

"Γράμμα" από τους "παρατηρητές" ενός άλλου κόσμου


Σας παρατηρούμε να συνωστίζεστε, σαν ανθρωπόμορφα ανδροειδή, που δεν επιφυλάττουν καμιά έκπληξη, καμιά παρέκκλιση από τους κώδικες προγραμματισμένης συμπεριφοράς των προγραμματιστών τους. Να μαζεύεστε σαν υπνωτισμένοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των εξαρτημένων αντανακλαστικών σας και κράτησης των ευπρόβλεπτων συνηθειών σας, τα οποία αποκαλείτε εσείς εμπορικά κέντρα, νυχτερινά στέκια διασκέδασης, υπεραγορές. Από τις οποίες τελευταίες προμηθεύεστε τα γεμάτα τοξικές και μολυσματικές ουσίες πτώματα ζώων ή μελών τους, τα γενετικά τροποποιημένα δηλητήρια, τα επεξεργασμένα σκουπίδια με ετικέτα προέλευσης, για να ετοιμάσετε το εορταστικό τραπέζι, όπως το ονομάζετε, των ημερών αυτών. Αλήθεια, αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί θεωρείτε κάτι σαν γιορτή μαζική την είσοδο ενός ακόμα χρόνου στον παραπαίοντα κόσμο σας! Τι γιορτάζετε; Την ακόμα πιο βαθιά πτώση σας από το στάδιο των σκεπτόμενων και αυτόνομων αντιληπτικά ανθρώπινων όντων στο λάκκο των ωχρών, ασθενικών, μεταλλαγμένων, αγελαίων, ανεγκέφαλων -και γι'αυτό και ματαιόδοξων ή αυταπατώμενων- ανθρώπινων απομιμήσεων;

Είμαστε κάτι σαν απρόσκλητοι παρατηρητές, μπορεί και να μας προσδιορίσετε και ως χρονοταξιδιώτες. Και όχι οι μοναδικοί που σας έχουν επισκεφτεί, κατά τους ιστορικούς και μη καιρούς σας, από διάφορες και διαφορετικές "φυσαλίδες" του υπερσύμπαντος. 'Εχουμε αφιχθεί στη σκοτεινή τεχνοκρατική εποχή σας -κάτι ανάλογο με αυτό που εσείς ονομάσατε μεσαίωνα- ερχόμενοι από το χωρόχρονο μιας άλλης, παράλληλης γης. Είμαστε οι ταξιδιώτες από ένα άλλο κόσμο, πιθανόν κι από μια κρυσταλλωμένη εκδοχή του δικού σας μέλλοντος, εκδιαμέτρου αντίθετο από το παρόν σας και τις κυρίαρχες ατζέντες για το μέλλον του.

Είμαστε οι αγγελιοφόροι μιας εποχής που η πολύ προηγμένη τεχνολογία βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και στηρίζει την ανθρώπινη δημιουργία, αναδεικνύει το μεγαλείο της ευφυίας της. Και -όπως είναι εύλογο για εμάς αντίθετα με εσάς, απ'ότι έκπληκτοι διαπιστώνουμε- απελευθερώνει την πολυτάλαντη ανθρώπινη φύση από την επονείδιστη τεχνητή ανάγκη-κάτεργο της μισθωτής εργασίας. Είμαστε οι ένοικοι μιας ουτοπίας, τόσο εξωφρενικής για τους εκμεταλλευτές σας με τη δική σας συναίνεση, όπου η υποστηριζόμενη από τις καινοτόμες και πολυσύνθετες τεχνολογικές εφαρμογές παραγωγή προσφέρει αφειδώς στον άνθρωπο όλα τα απαραίτητα. Για την αρμονική ανάπτυξη και συνύπαρξη σώματος και πνεύματος.
 Και στο δικό μας συλλογικά δομημένο και διαχειριζόμενο κόσμο η κατανομή των αγαθών έχει εξαλείψει ανεπιστρεπτί τις ανισότητες και κραυγαλέες ανισορροπίες. Και οι ανθρώπινες οντότητες απολαμβάνουν δημιουργικά και ανακαλυπτικά τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο, ώστε να ερευνήσουν και να αντιληφθούν τη θαυμαστή τους φύση και την ουσιαστική θέση τους μέσα στο σύμπαν. Όπως ένας ασθενής του κόσμου σας απαλλάσσεται με θαυμαστό τρόπο -ή θαύμα όπως εσείς το αποκαλείτε, αγνοώντας τους ανθρώπινους μηχανισμούς αυτοΐασης και τη λειτουργία τους- από όλους τους καρκινικούς όγκους, είμαστε απελευθερωμένοι από κάθε υλιστική νοοτροπία, από κάθε μονόπλευρη θεώρηση στο όνομα ενός αυθαίρετου ψευδοεπιστημονικού δαρβινισμού -το εξωφρενικά παρανοϊκό οικονομικό σας μοντέλο είναι προέκτασή του- κι από κάθε θεϊστική εγκεφαλική παράκρουση κι ακόλουθο αντιεξελικτικό φανατισμό.

Δεν μας κατέχουν ανταλλακτικά χάρτινα ή μεταλλικά συμβόλαια, αυτά που εσείς ονομάζετε χρήμα, το οποίο και προσκυνάτε περισσότερο απ'όλους τους κατασκευασμένους θεούς σας και το οποίο μεταφράζεται σε σώρευση ισχύος σε όσο το δυνατόν λιγότερα χέρια. Παράγοντας αστείρευτη κοινωνική δυστυχία και ατέλευτες καταστροφικές συγκρούσεις.
Και η πτώση αυτή δεν έχει τέλος, σε σημείο που μας κάνει να απορούμε για το γεγονός της μη εξαφάνισής σας ακόμη.
Τα απαρχαιωμένα ορυκτά σας καύσιμα και τα πυρηνικά σας κουτιά της Πανδώρας, αποτελούν και το ενεργειακό σας κυρίαρχο μοντέλο. Ενώ γνωρίζετε ότι ταυτόχρονα αποτελούν παράγοντες απίστευτης πλανητικής μόλυνσης με αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες σε όλα τα οικοσυστήματα. Κάτι που επικυρώνει την εικόνα που έχουμε υιοθετήσει για εσάς: ένας αυτοκαταστροφικός, με μαζοχιστική εθελοτυφλία, πρωτογονισμός!

 Εμείς, στις συχνότητες και τα πεδία απ'όπου προερχόμαστε, σερφάρουμε σε καθαρούς ωκεανούς συμπαντικής και άπλετης ελεύθερης ενέργειας, που καλύπτει όλες τις ενεργειακές μας ανάγκες-δωρεάν βεβαίως, όπως όλα τα δώρα της φύσης- και ταξιδεύουμε ως τις εσχατιές του γαλαξία και σε ακόμα πιο ασύλληπτες για εσάς αποστάσεις και σε πραγματικότητες που τόσο μίζερα και ατάλαντα αποκαλείτε "επιστημονική φαντασία". Χρησιμοποιούμε ακόμη και τεχνητές ή φυσικές αστροπύλες -για τις οποίες πιστεύετε ότι υπάρχουν μόνο στους κινηματογράφους σας- και αλληλεπιδρούμε με άλλους προηγμένους πολιτισμούς.

Και να που βρισκόμαστε ως παρατηρητές ανάμεσά σας, με κύριο κίνητρο την περιέργεια, μέσα στις παραισθήσεις που αναγνωρίζετε ως καθημερινότητά σας. Μέσα κι έξω από τα μικρά ή θεόρατα κλουβιά σας, από τσιμέντο, γυαλί, μέταλλο ή ευτελή κι ανθυγιεινά υλικά στις παραγκουπόλεις που ζούνε -τρόπος του λέγειν- όλο και περισσότεροι από εσάς. Δαιμονοποιώντας κι εκχερσώνοντας τη φύση, αν κι εσείς προτιμάτε να αποκαλείτε "αστικοποίηση" αυτό το τεράστιο έγκλημα, σε βάρος και των ίδιων των εαυτών σας.


 Κινούμαστε αιωρούμενοι ανάμεσά σας, με τη χρήση μικρών φορητών συσκευών αντιβαρύτητας. Και αόρατοι από τα έτσι κι αλλιώς ατροφικά σας μάτια, περιβαλλόμενοι από "ασπίδες" ή πιο σωστά στροβίλους μη δεσμευμένων σωματιδίων που εξουδετερώνουν τα φωτόνια της ατμόσφαιράς σας. Και χρησιμοποιώντας υπερρευστούς μανδύες εκπομπής υψηλών συχνοτήτων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, εκτρέπουμε τα αντίστοιχα ηλεκτρομαγνητικά πεδία "στέρεων επιφανειών" -όπως οι φαινομενικά συπαγείς σας τοίχοι- κάνοντάς μας να περνάμε από μέσα τους σαν αυτά που με γραφική τρομάρα αποκαλείτε  φαντάσματα!

 Πού και πού, ωστόσο, όταν εισπράττουμε με την απλή και μόνο παρατήρηση όλη την πωρωμένη κυνικότητα των "προκαθήμενων" των κοινωνιών σας, υλοποιούμαστε κατά βούληση, έστω και για λίγο. Έτσι ώστε να παραστήσουμε τους ομοίους σας, που όμως βλέπουν λίγο "παραπέρα" από τη βαριά σκιά της συνολικής κατάντιας και προειδοποιούν για το ακόμα πιο σκοτεινό μέλλον ενός τέτοιου παρόντος. Του δικού σας. Και καταδεικνύουν την αργή μα σταθερότατη αποσύνθεση του θανάσιμου εκφυλισμού. Του επίσης δικού σας.

Ωστόσο, δεν το κάνουμε αυτό γιατί παριστάνουμε τα πάνσοφα πνεύματα που κατέβηκαν από το υπερπέραν στα εδάφη σας, δεν είμαστε φιλεύσπλαχνοι σωτήρες ούτε φιλάνθρωποι. Όχι!
Απεχθανόμαστε  τη σωτηριολογία των κατ'εξακολούθηση μεγαπαρασίτων σας ή τα εγωπαθή κίνητρα που κατέχουν τη λεγόμενη "φιλανθρωπία" σας- άλλο ένα δείγμα του τεχνοκρατικού πρωτογονισμού σας και τη νομιμοποίηση της κοινωνικής ολόγυρά της δυστοπίας. Και αποστρεφόμαστε ειδικά εκείνη τη σωτηριολογία και τη φιλανθρωπία που εκπορεύεται από τα λεγόμενα κέντρα της θρησκευτικής εξουσίας, εξίσου ωμής κι ακόμη πιο ύπουλης από την κοσμική εξουσία, που σας μεταχειρίζονται ως ιδιόκτητες άβουλες αγέλες τους.
Το κάνουμε γιατί λυπόμαστε τα μικρά σας, τα ανέγγιχτα ακόμη από τη γλίτσα της διανοητικής σας γούρνας. Αυτά που τα περιμένει ωστόσο, με το άνοιγμα των ματιών τους και το πρώτο κλάμα, η προσβλητική για το θαύμα της ζωής νουμεροποίηση και η κοινωνική βαρβαρότητα.

Κι όταν λοιπόν εσείς ακούτε αυτά που έχουμε να σας πούμε, συμβαίνουν συνήθως δυο τινά.
Ή μας καρφώνετε με ματιές που στάζουν φαρμάκι, ανάμεικτο ίσως με κάποιες υποψίες ενοχής που μετατράπηκαν σε σκουληκιασμένο πτώμα -κάτι που βρίσκεται δηλαδή σε πλήρη ακινησία μέχρι την εξαφάνισή του- και νιώθουμε πως η ίδια η υγεία μας βρίσκεται σε κίνδυνο!
Ή κάποιοι άλλοι από εσάς, μάς παίρνετε όπως λέτε στα σοβαρά και συμφωνείτε μαζί μας για την αναγκαιότητα της ατομικής και συλλογικής αφύπνισης και ανάληψης ανάλογης ευθύνης. Όμως συμφωνείτε έως το βαθμό του προβληματισμού. Γιατί ο όρος Δράση, με ό,τι ή όλα όσα κι αν σημαίνει, αποτελεί κάτι που όπως φαίνεται δεν συνάδει με την πραγματική σας νοοτροπία.

Και τα, όχι και τόσο σπάνια βαμμένα με το αναλώσιμο αίμα σας, καλέσματα από κατεχόμενους από μεσσιανικές φαντασιώσεις και υπερφίαλες επιδιώξεις "ποιμένες" σας σε μαζική αντίδραση -η οποία ακόμη και αν οι ιστορικοί σας κρίνουν ότι ήταν πετυχημένη, ωστόσο ακολουθείται από την ίδια στην ουσία της ομαδική βοσκή, έστω και με άλλου τύπου "χορτάρι"- που εσείς αποκαλείτε "επανάσταση", σας έχουν οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση, άγνοια, εξαθλίωση, στέρηση φαντασίας και αυθεντικού οράματος και εντέλει υποταγή.

Και ξέρετε κάτι; Έχουμε αρχίσει να βιώνουμε αυτό που εσείς προσδιορίζετε ως απογοήτευση. Δεν επιθυμούμε να αρρωσταίνουμε περισσότερο, με την παρατήρηση και μόνο του νοσηρού σας παρόντος, που την ίδια αέναη στιγμή έχει μετατραπεί στο ζοφερό μέλλον.
Μάλλον αρκετά ασχοληθήκαμε μαζί σας. Δεν είμαστε σε τελική ανάλυση -κι αλίμονό μας αν καταλήξουμε να το πιστέψουμε- αυτόκλητοι σωτήρες σαν τους περιγέλαστα χυδαίους πολιτικούς σας ή τους ιεραπόστολούς σας ή -πώς τους αποκαλεί η τρομολάγνα γλώσσα των καιρών σας;- "τζιχαντιστές" του "ή μαζί με εμάς ή παρέα με το θεό σας", ως φιλόδοξοι διάδοχοι των παπικών στρατών, των κονκισταδόρων σας και της Ιεράς Εξέτασής σας.

Κι αν καταφέρετε τελικά να αλληλοαφανιστείτε, να αυτοκαταστραφείτε, να εξαφανιστείτε από το πρόσωπο του ζωντανού πλανήτη σας -όπως ζωντανές συνειδητές οντότητες είναι όλοι οι πλανήτες, αν κι εσείς παραείστε αυτιστικά σκεπτικιστές για να το κατανοήσετε- τότε να είστε σίγουροι. Δεν θα λείψει σε κανέναν στο γαλαξία η σχιζοφρενική βλακεία και η παροιμιώδης στενοκεφαλιά. Γιατί βεβαίως, αντίθετα με άλλη μια βλακώδη πίστη σας ενάντια σε κάθε μαθηματική λογική, "δεν είστε μόνοι" μέσα σε ένα υπερπολύπλοκο και ασύλληπτα αχανές σύστημα δισεκατομμυρίων αστεριών και ακόμα περισσότερων πλανητών σε τροχιά.

Μα αν κάποια μέρα επιστρέψουμε εδώ και προς κατάπληξή μας βρούμε το είδος σας, έστω και θεαματικά σε μικρότερους αριθμούς, να συνεχίζει σε διαφορετικές ατραπούς με τελείως διαφορετικές σημασίες από τις σημερινές κίβδηλες να το εμπνέουν σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων και της αντίληψής του, τότε ίσως ένα αληθινά επαναστατικό γεγονός, μια συλλογική υπέρβαση που από καθάρια ρυάκια εξελίχτηκε σε ενιαίο και πρωτόγνωρο νέο ποτάμι,  θα έχει συμβεί στο κοντινό ή και μη παρελθόν. Ότι η μειοψηφία της συντριπτικής μειοψηφίας που αποτελούσε, μέχρι τις στιγμές της αποχώρησής μας, τη ζώσα ψυχή της ανθρωπότητας, παρ'όλες τις διαχρονικές φανερές μα κυρίως υπόγειες διώξεις σε βάρος της, βρήκε τον τρόπο. Να κάνει αισθητή την παρουσία της, όχι μόνο από τις δονήσεις που άφηνε ως τώρα πίσω της σαν σύμβολα ή ψιθύρους γεμάτους αληθινή γνώση και ζωτικά μηνύματα, αλλά από διάχυτες ισχυρές δονήσεις που άρχισε, και με βαρύ ίσως προσωπικό κάθε φορά τίμημα, να αφήνει ελεύθερες σε κάθε σκοτεινή γωνία. Σαν πολύχρωμα πουλιά μέσα από διάσπαρτα παντού κλουβιά. Στο γενναιόψυχο διάβα της προς ένα άλλο μέλλον από το προδιαγραφόμενο.
 Συμβάλλοντας αποφασιστικά στο εξελικτικό ξεμπλοκάρισμα και, ούσα πολύ πιο μπροστά από την εποχή της, μην έχοντας ανάγκη ούτε καν τη δική μας εκδοχή ενός πιθανού -μέχρι να γίνει πραγματικός- μελλοντικού κόσμου. Λουσμένου στο φως της Γνώσης και της Κατανόησης.


Ο Ένοικος...
-ως παραλήπτης και μεταβιβαστής αυτής της επιστολής-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου