ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Κοινή δράση του παρακράτους της Eldorado και των ΜΑΤ στις Σκουριές - Επιτέθηκαν σε διαδηλωτές

(η δικιά μας άποψη εδώ: ΟΧΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΤΗΣ ELDORADO GOLD: ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ "ΕΡΓΑΤΙΑ" ΟΥΤΕ ΑΞΙΖΕΤΕ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!)

Τα τελευταία τρία χρόνια το κίνημα ενάντια στο χρυσό σε κάθε πορεία και διαμαρτυρία του δεχόταν την άγρια καταστολή από την αστυνομία η οποία έπαιζε τον ρόλο σεκιούριτι της Ελληνικό Χρυσός. Σήμερα το κίνημα, και ενώ η κυβέρνηση άλλαξε και ενώ η καταστροφή στο βουνό συνεχίζεται, δέχτηκε και πάλι επίθεση αυτήν την φορά συντονισμένα και από κοινού τόσο από τα ΜΑΤ όσο και από τους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός οι οποίοι πιστοί στην ανδρική γραμμή του Σαμαρά προτιμούσαν να δέρνουν γυναίκες. Η εταιρεία ουσιαστικά κινητοποίησε παρακρατικό μηχανισμό που σε συνεργασία με την αστυνομία και με επιθέσεις ματαίωσαν την προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία των κατοίκων στο δάσος. Η απογοήτευση του κινήματος ενάντια στο χρυσό από την στάση της αστυνομίας είναι πολύ μεγάλη, πολλοί τονίζουν μάλιστα πως ο σχεδιασμός της αστυνομίας σήμερα ήταν να υπάρξει νεκρός και για τον λόγο αυτό ζητούν την απόδοση ευθυνών και την παραίτηση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί (σημείωση: της προηγούμενης Κυριακής 5/4), περίπου στις 9 μ.μ., όταν κάτοικοι που αντιστέκονται στις εξορύξεις χρυσού συγκεντρώθηκαν στην περιοχή «Χονδρό Δένδρο» που αποτελεί και την είσοδο στο δάσος. Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ το σημείο αυτό αποτελούσε τον χώρο της συγκέντρωσης της πορείας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού εμφανίστηκαν οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός (υποκινούμενοι για ακόμη μια φορά από την εταιρεία) και ξεκίνησαν από τα γύρω υψώματα και απρανή να κυνηγούν διαδηλωτές με πέτρες και καδρόνια. Τι έκανε στο σημείο αυτό η αστυνομία; Απολύτως τίποτα. Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελία του Π.Ν . (τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του alterthess.gr) ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια είπε στους κατοίκους: «Φύγετε, εάν έρθουν οι μεταλλωρύχοι, δεν μπορώ να σας προστατεύσω. Για ό,τι γίνει δεν έχω ευθύνη. Δεν θα βάλω κανέναν αστυνομικό μπροστά».

Κατά τη διάρκεια του κυνηγητού κάτοικοι πολλοί εκ των οποίων γυναίκες εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στους μαινόμενους εργαζομένους της Ελληνικός Χρυσός οι οποίοι χτυπούσαν στην κυριολεξία τον κόσμο με πέτρες και καδρόνια με αποτέλεσμα πολλοί να τραυματιστούν στο κεφάλι και στο σώμα.
Η ρίψη πετρών συνεχίστηκε για πολύ ώρα ενώ ο Δ. Μπαλτάς, κάτοικος της περιοχής δέχτηκε χτύπημα από μάρμαρο στην κοιλιά με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ακολούθησαν άλλες τρεις επιθέσεις εκ μέρους των εργαζομένων οι οποίοι ανεμπόδιστα υπό την προστασία της αστυνομίας με σεξιστικά σχόλια πλησίαζαν τις γυναίκες και τις έδερναν με τα καδρόνια τους. Η αστυνομία από την πλευρά της δεν δίστασε κατά τη διάρκεια των επιθέσεων να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα και να χτυπήσει με γκλομπ τους κατοίκους και όχι τους επιτιθέμενους τραμπούκους της Ελληνικός Χρυσός.


Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν περισσότερα από έξι άτομα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Αργυρώς Ιωάννου την οποία αφού εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός χτύπησαν με κλωτσιές σε όλο το σώμα, την έριξαν σε ένα χαντάκι.

BINTEO: Αστυνομία: Φυγέτε αλλιώς θα τρώτε πέτρες
 Κάτοικοι δέχονται επίθεση από εργαζομένους της Ελληνικός Χρυσός 
Προκλήσεις και χειρονομίες από τους μεταλλωρύχους στους κατοίκους

Μαρτυρίες κατοίκων- Μας χτυπούσαν και η αστυνομία κοιτούσε 

«Αυτό που ζήσαμε το πρωί ήταν απίστευτο. Εργαζόμενοι και αστυνομία με χτυπούσαν αλύπητα. Οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός με άρπαξαν από τα μούτρα, με έριξαν και με ένα ξύλο με χτυπούσαν κλωτσιές, δεξιά και αριστερά οι αστυνομικοί δεν έδιναν σημασία, με πέταξαν στο χαντάκι και τότε μόνο ένας αστυνομικός μου είπε «σήκω κυρία μου» γιατί τον ενοχλούσα στην πορεία του».
Έχω χτυπήσει στο πρόσωπο και σε όλο το σώμα από τις κλωτσιές» δηλώνει η Α. Ιωάννου στο alterthess και προσθέτει: «Σήμερα περιμέναμε ότι θα βλέπαμε τις καταστροφικές εργασίες της εταιρείας στις Σκουριές. Είχαμε πολύ καιρό να ανεβούμε στο βουνό. Κάθε φορά που δηλώνουμε ότι θα κάνουμε πορεία αυτοί κάνουν αντιπορεία. Σήμερα απέναντι στη ρήψη πετρών και ξύλων προς το μέρος μας η αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Για τον σημερινό σχεδιασμό της αστυνομίας υπάρχουν ευθύνες. Πρέπει να παραιτηθεί ο υπουργός άμεσα»

«Ήμασταν πέντε άτομα μας εγκλώβισαν, εργαζόμενοι και αστυνομικοί. Μας έριχναν οι αστυνομικοί δακρυγόνα και οι εργαζόμενοι πέτρες και ξύλο. Τρέχαμε πανικόβλητοι, δεν βλέπαμε τίποτα μπροστά μας. Είναι συγκλονιστική η συνέργεια της Ελληνικός Χρυσός με την αστυνομία» δηλώνει από την πλευρά της η Δ. Καραθανάση, κάτοικος Μ. Παναγιάς.

«Με πλάγιο τρόπο η αστυνομία ήθελε να μας εκτοπίσει και έφερε τους αλήτες. Μας έβαλαν μπροστά και μας χτυπούσαν για να φύγουμε. Αστυνομία, Μπόμπολας, Ελντοράντο είναι ένα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η αστυνομία δεν έριχνε χημικά στους τραμπούκους αλλά σε μας που δεχόμασταν την επίθεση» συμπληρώνει ο Γ. Κυριανός, αντιπρόεδρος του δασικού συνεταιρισμού Μ. Παναγιάς και πρόεδρος της κοινότητας.

«Με χτύπησαν στην μέση. Την ώρα της επίθεσης η αστυνομία καθόταν και τους έβλεπε. Πρέπει να δει ο κόσμος ποιοι είναι οι τραμπούκοι τους οποίους καλύπτει η αστυνομία. Πρόκειται για μισθοφόρους της Eldorado Gold» τονίζει από την πλευρά της η Δ. Χρυσούλη ενώ παράλληλα διερωτάται με ποιανού εντολή έγιναν όλα αυτά; Αν ήταν δικιά του εντολή ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρέπει να παραιτηθεί. Αν πάλι δεν ήταν δικιά του εντολή πάλι πρέπει να παραιτηθεί γιατί δεν τον υπακούουν

Το ερώτημα «ποιος ελέγχει την αστυνομία. Η κυβέρνηση ή ή Eldorado Gold» έθεσε και η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη μιλώντας στο «Κόκκινο.
 «Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές! Τα ΜΑΤ, όχι μόνο επέτρεψαν στους μεταλλωρύχους, που είχαν προφανείς άγριες διαθέσεις, να φθάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά συνασπίστηκαν μαζί τους! Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των κατοίκων μαζί με τους μεταλλωρύχους της Eldorado Gold. Καταγγέλλω τους υπεύθυνους της Αστυνομίας, Μανωλά και Μαντουβάκη, για αυτό. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν στρέφεται μόνο εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής και του κινήματος εναντίον της ολέθριας εξόρυξης. Εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση. Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold; Ο κόσμος εδώ είναι απογοητευμένος. Δεν περίμενε ότι θα του ρίχνουν χημικά, όταν διαδηλώνει, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σταυρούλα Πουλημένη 

To διαβάσαμε στο alterthess, όπου συνοδεύεται κι από χαρακτηριστικό φωτογραφικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου