ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Έστειλαν τα ΜΑΤ στις 5:30 το πρωί της Παρασκευής ν'ανοίξει τη Χαλυβουργία (9 μήνες απεργία), να συλλάβει απεργούς και να βάλει μέσα στο εργοστάσιο απεργοσπάστες!!

 "Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαλυβουργία άνοιξε έπειτα από προσωπική παρέμβαση Σαμαρά. Συγκεκριμένα ζήτησε από τους υπουργούς Εργασίας κ. Γ. Βρούτση και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια να συντονιστούν ώστε να λυθεί το ζήτημα. ΩΜΟΤΑΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟ-ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗ ΜΑΝΕΣΗ"

 " Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε στην πύλη, στο εργοστάσιο έχουν μπει περίπου 30 απεργοσπάστες, ενώ με εντολή του Μάνεση τηλεφωνούν σε απεργούς και τους ενημερώνουν ότι αν δεν μπουν για δουλειά θεωρούνται απολυμένοι. Όμως οι εργάτες όταν ξεκίνησαν τον αγώνα τους και απολύθυηκαν οι πρώτοι 34 συνάδελφοί τους, είχαν δηλώσει "Είμαστε όλοι απολυμένοι"

Ακολουθούν 2 χαρακτηριστικά βίντεο και  γραπτή ανακοίνωση του σωματείου των απεργών:

 
Επίσης, πολλοί εργαζόμενοι και φορείς δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στο μεγάλο και φωτεινό αγώνα των χαλυβουργών. Ένας απ'αυτούς τους φορείς ήταν και η ΕΑΣ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΑΣ
Η ΕΑΣ και οι εργαζόμενοι στις αστικες μεταφορές: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την φασιστική κυβέρνηση των τροικανων που έδωσε εντολή στα ΜΑΤ για επίθεση στους αγωνιστές εργάτες της Χαλυβουργίας. ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την «δικαιοσύνη» του κεφαλαίου που συλλαμβάνει εργάτες ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την αλληλεγγύη μας στους εργάτες της Χαλυβουργίας που δεν σκύβουν το κεφάλι. Τώρα ΟΛΟΙ στους δρόμους για να μην περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης και των μνημονίων. Να κρατήσουμε αναμμένο τον φάρο αντίστασης των χαλυβουργιών
ΤΩΡΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΑΣ


Πηγή: Indymedia Athens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου