Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Έστειλαν τα ΜΑΤ στις 5:30 το πρωί της Παρασκευής ν'ανοίξει τη Χαλυβουργία (9 μήνες απεργία), να συλλάβει απεργούς και να βάλει μέσα στο εργοστάσιο απεργοσπάστες!!

 "Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαλυβουργία άνοιξε έπειτα από προσωπική παρέμβαση Σαμαρά. Συγκεκριμένα ζήτησε από τους υπουργούς Εργασίας κ. Γ. Βρούτση και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια να συντονιστούν ώστε να λυθεί το ζήτημα. ΩΜΟΤΑΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟ-ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗ ΜΑΝΕΣΗ"

 " Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε στην πύλη, στο εργοστάσιο έχουν μπει περίπου 30 απεργοσπάστες, ενώ με εντολή του Μάνεση τηλεφωνούν σε απεργούς και τους ενημερώνουν ότι αν δεν μπουν για δουλειά θεωρούνται απολυμένοι. Όμως οι εργάτες όταν ξεκίνησαν τον αγώνα τους και απολύθυηκαν οι πρώτοι 34 συνάδελφοί τους, είχαν δηλώσει "Είμαστε όλοι απολυμένοι"

Ακολουθούν 2 χαρακτηριστικά βίντεο και  γραπτή ανακοίνωση του σωματείου των απεργών:

 
Επίσης, πολλοί εργαζόμενοι και φορείς δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στο μεγάλο και φωτεινό αγώνα των χαλυβουργών. Ένας απ'αυτούς τους φορείς ήταν και η ΕΑΣ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΑΣ
Η ΕΑΣ και οι εργαζόμενοι στις αστικες μεταφορές: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την φασιστική κυβέρνηση των τροικανων που έδωσε εντολή στα ΜΑΤ για επίθεση στους αγωνιστές εργάτες της Χαλυβουργίας. ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την «δικαιοσύνη» του κεφαλαίου που συλλαμβάνει εργάτες ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την αλληλεγγύη μας στους εργάτες της Χαλυβουργίας που δεν σκύβουν το κεφάλι. Τώρα ΟΛΟΙ στους δρόμους για να μην περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης και των μνημονίων. Να κρατήσουμε αναμμένο τον φάρο αντίστασης των χαλυβουργιών
ΤΩΡΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΑΣ


Πηγή: Indymedia Athens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου